search icon

Ναυτιλία

Μελίνα Τραυλού: Να γίνει πιο ορατός ο αόρατος ρόλος της ναυτιλίας (vid)

«Το να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τη ναυτιλία είναι καθήκον και ευθύνη όλων μας» είπε η πρόεδρος της ΕΕΕ στο πλαίσιο  του εορτασμού των 40 ετών του Costas Grammenos Center for Shipping, Trade and Finance

«Ζούμε σε μια εποχή παράλληλων, πολυεπίπεδων, σύνθετων και πανανθρώπινων προκλήσεων, αλλά και κρίσεων. Σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο, ασταθές περιβάλλον, η ναυτιλία αποτελεί την παγκόσμια σταθερά, την εγγυήτρια δύναμη της διαβίωσης, της επιβίωσης και του «ευ ζην» των πολιτών του κόσμου». Τα λόγια ανήκουν στην πρόεδρο της Eνωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνας Τραυλού στο πλαίσιο  του εορτασμού των 40 ετών του Costas Grammenos Center for Shipping, Trade and Finance.

«Η ναυτιλία ενώνει λαούς, κοινωνίες, οικονομίες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.  Η πραγματική αυτή διάσταση της ναυτιλίας πρέπει να γίνει κτήμα όλων, των ηγετών, αλλά και των πολιτών. Και ο αόρατος ρόλος της να γίνεται συνεχώς πιο κατανοητός και πιο ορατός» και συνέχισε: «Ως άνθρωποι της ναυτιλίας χρειάζεται να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα αυτή και να εργαστούμε και να συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, σεβόμενοι πάντα τις αξίες και τις αρετές του κλάδου μας.

Την αριστεία, την αξιοκρατία και την εξωστρέφεια, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ο καθηγητής Γραμμένος».

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος της ΕΕΕ, «σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή μας, το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι η κινητήριος δύναμη, αλλά και ο θεματοφύλακας του κλάδου μας… του παρόντος και του μέλλοντος του. Το να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τη ναυτιλία είναι καθήκον και ευθύνη όλων μας. Για εμάς, τη Ναυτιλία των Ελλήνων, είναι και χρέος μας ως έθνος ναυτικό και ως η ποντοπόρος, πρωτοπόρος, ηγέτιδα ναυτιλία».

Για τον Κώστα Γραμμένο ανέφερε μεταξύ άλλων: Στη διάρκεια αυτής της 40χρονης πορείας, ο Έλληνας και Φιλέλληνας καθηγητής κατάφερε να ανοίξει, να αναπτύξει και να θεμελιώσει μια ισχυρή δίοδο σύζευξης της θεωρίας με την πράξη.  Έχει τιμηθεί και συνεχίζει να τιμάται για το έργο του εθνικά και παγκόσμια, με κορυφαία την διπλή διάκριση και απονομή τίτλων τιμής της Μεγάλης Βρετανίας από την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Καθώς και την ανακήρυξη του ως «Διοικητή του Τάγματος του Φοίνικα», από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.  Αλλά, σίγουρα, η μεγαλύτερη διάκριση όλων είναι η καθολική αναγνώριση του έργου του ακαδημαϊκά, τεχνοκρατικά, θεσμικά.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο ομώνυμο Κέντρο είναι ένας παγκόσμιος κόμβος αλληλοσύνδεσης της ναυτιλίας, του εμπορίου και των χρηματοοικονομικών, μέσω της διδασκαλίας, της έρευνας και του διαλόγου.   Ως πνευματικός πατέρας σχεδόν 5.000 αποφοίτων από 160 χώρες, προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει μια νέα γενιά ηγετών που εξέλιξαν, εξελίσσουν και οδηγούν την οικονομική και ναυτιλιακή κοινότητα στη νέα εποχή».

Η πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία της με την προβολή ενός ερευνητικού βίντεο της  ΕΕΕ, που αποτελεί φόρο τιμής στους ανθρώπους της θάλασσας, της ναυτιλίας, στους ανθρώπους της.

 

Διαβάστε ακόμη

Απόψε ο χρησμός του FTSE Russel για δυνατότητα επιστροφής ή μη της Ελλάδας στις αναπτυγμένες αγορές

Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα μείνουν εκτός και ποιοι άλλοι χάνουν την επιταγή ακρίβειας

Πλειστηριασμοί: Το «φιλέτο» των Σπετσών και τι «κληρώνει» για τις οικογένειες Αγούδημου και Πατρώνη (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

 

Exit mobile version