search icon

Ναυτιλία

Iωάννης Μαρτίνος στη Βουλή: Οι 6 προτάσεις για τις start up τεχνολογικές εταιρείες

Δημιουργία ξεχωριστής ΔΟΥ και τμημάτων στον ΕΦΚΑ για τέτοιου τύπου τεχνολογικές εταιρείες 

Στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής η οποία συνεδρίασε με θέμα «Ναυτιλία και τεχνολογική καινοτομία» προσκλήθηκε και μίλησε ο Ιωάννης Μαρτίνος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Signal.  Ο Ιωάννης Μαρτίνος κατέθεσε τις προτάσεις του ώστε να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών τεχνολογίας . Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι :

• Χρειάζεται περισσότερη απλοποίηση των γραφειοκρατικών υποχρεώσεων (π.χ. στην εργοδοσία, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΦΠΑ) μιας startup και γι’ αυτό το λόγο η δημιουργία ξεχωριστής ΔΟΥ και τμημάτων στον ΕΦΚΑ για τέτοιου τύπου τεχνολογικές εταιρείες,
• Να υπάρχει άμεσα διαθέσιμη χρηματοδότηση για σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες (“deep tech”), οι οποίες χρειάζονται χρόνο για να αποδείξουν την αξία τους,
• Να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση Ελλήνων και μη από το εξωτερικό με εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού,
• Να γίνει ενδυνάμωση του brand “Made in Greece” για τα προϊόντα τεχνολογικής καινοτομίας,
• Να γίνει επιβράβευση των εταιρειών που εξάγουν σε συγκεκριμένες διεθνείς αγορές και, τέλος,
• Να ενθαρρυνθούν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες να επενδύσουν σε νεοφυείς εταιρείες τεχνολογικής καινοτομίας.

«Η Signal βρίσκεται σε 20ετή αποστολή για να φέρει χρήσιμες εφαρμογές τεχνολογίας στη ναυτιλία», ανέφερε ο Ιωάννης Μαρτίνος.
Όταν το 2014 αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Thenamaris και να ιδρύσει τη δική του εταιρεία, υψηλής τεχνολογίας, τη Signal Ocean, πολλοί ήταν εκείνοι που αντιμετώπισαν με επιφύλαξη την επιλογή του. Τον ακολούθησαν τέσσερα στελέχη της Thenamaris που πίστεψαν στις καινοτόμες ιδέες του. Σπούδασε μηχανολόγος ενώ πήρε πτυχία και στην Αεροδιαστημική Μηχανική, ως απόφοιτος του ΜΙΤ και του Tafts.

Η εταιρεία εξελίχθηκε σε ηγέτιδα της καινοτομίας σε θέματα ανάπτυξης και εφαρμογής σύγχρονων δεδομένων ενώ δημιούργησε μια πρωτοποριακή εφαρμογή (app) για τη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων. Ο όμιλος -πλέον- Signal διαθέτει και τη Signal Maritime, η οποία διαχειρίζεται πλοία.

Πρόσφατα ίδρυσε μία νέα εταιρεία η οποία θα προμηθεύει καύσιμα, την Shipergy.

Ο Ιωάννης Μαρτίνος επί δύο συνεχόμενες χρονιές βραβεύτηκε από τη Lloyd’s List ως νέος επιχειρηματίας, την πρώτη το 2018 ενώ το 2019 πήρε το Βραβείο Lloyd’s List Intelligence Big Data Award για την εταιρεία του. «Η ελληνική ναυτιλία μάς έχει κάνει υπερήφανους εδώ και πολλά χρόνια και επιθυμούμε ο ελληνικός στόλος να αποτελέσει ένα παγκόσμιο ψηφιακό εργαστήριο.

“Θέλουμε να τεθούμε επικεφαλής στον ψηφιακό μετασχηματισμό», υποστηρίζει.

Διαβάστε ακόμη

Νέοι μπελάδες για τον πλουσιότερο κρυπτο – δισεκατομμυριούχο του κόσμου (pic)

Αria Hotels: To πλάνο για… αεροταξί στα ελληνικά νησιά μέσω του Libra Group (pic)

Ο «χαλαρός» MBS, ο Έλληνας καναλάρχης και τα deals, η BC Partners και η ΔΕΗ, το Attica Group και η ΑΝΕΚ 

 

Exit mobile version