search icon

Ναυτιλία

Η AMMITEC φέρνει την Τεχνητή Νοημοσύνη στο προσκήνιο της Ναυτιλίας (pics)

Επιτυχημένο Εκπαιδευτικό Διήμερο Εξερευνά τις Τελευταίες Καινοτομίες της Cisco στο DT&S

Το εκπαιδευτικό διήμερο, με συνδιοργανωτές την AMMITEC-Σύλλογος Επαγγελματιών Πληροφορικής Τηλεπικοινωνίας στη Ναυτιλία και τη CISCO με τίτλο «Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη διαμορφώνει το Μέλλον – Τελευταίες Καινοτόμες Εξελίξεις της Cisco», που πραγματοποιήθηκε  στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S), στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Oι συμμετέχοντες  εμβάθυναν στη μετασχηματιστική δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) και στον αντίκτυπο της σε διάφορους κλάδους, με ιδιαίτερη έμφαση στις ναυτιλιακές εφαρμογές.

Στο πλαίσιο των διήμερων ομιλιών, η Cisco -μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας- παρουσίασε τις τελευταίες καινοτόμες εξελίξεις στην αιχμή της ανάπτυξης της ΤΝ και πώς αυτές οι καινοτομίες της διαμορφώνουν το μέλλον. Ο ρόλος της AMMITEC στη διοργάνωση αυτού του σεμιναρίου ήταν καταλυτικός, καθώς παρείχε μια πολύτιμη πλατφόρμα για τους επαγγελματίες του ναυτιλιακού τομέα να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ΤΝ και τις πιθανές εφαρμογές της στον τομέα τους.

Ημέρα 1: Μια Βαθιά Κατάδυση από Κορυφαίους Ειδικούς του Κλάδου

Το σεμινάριο ξεκίνησε με μια παρουσίαση από τον Αγαθοκλή Βατζιά, Διευθυντή Λειτουργίας του DT&S. Επεσήμανε την αποστολή του κέντρου και τον τρόπο με τον οποίο εξοπλίζει άτομα και επιχειρήσεις με τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες για να πλοηγηθούν σε αυτό το εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο.

Ακολουθώντας, ο Βασίλειος Μπαλάνος, Διευθυντής Επιχειρηματικών Λειτουργιών της MTIS, παρουσίασε τις γνώσεις του σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ναυτιλιακό τομέα. Η συνεδρία του εξερεύνησε τις συγκεκριμένες προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζει η ΤΝ σε αυτήν την βιομηχανία.

Το απόγευμα παρουσιάσεις πραγματοποίησαν ειδικοί της Cisco. Ο Δημήτρης Καραμπέλας, Εμπορικός Ειδικός Πωλήσεων, παρουσίασε τις λύσεις κλήσεων Webex Cloud, δείχνοντας πώς επαναστατούν τη συνεργασία στον σημερινό κόσμο.

Αργότερα, μια συζήτηση που προκάλεσε σκέψη με επικεφαλής τον Ιωάννη Ηλιάδη, Πρόεδρο του ISC2 Hellenic Chapter και Διευθυντή Υποδομών Πληροφορικής στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, εξερεύνησε τις πιθανές επιπτώσεις της ΤΝ στην κυβερνοασφάλεια. Η συνεδρία, με τίτλο “Θα αντικαταστήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη τον CISO;”, πυροδότησε συζητήσεις σχετικά με τον εξελισσόμενο ρόλο των Chief Information Security Officers στην εποχή της ΤΝ.

Ημέρα 2: Αποκαλύπτοντας τις Καινοτόμες Εξελίξεις της Cisco και Προωθώντας τον Διάλογο στον Κλάδο της Ναυτιλίας

Η δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου AMMITEC-CISCO εμβάθυνε περαιτέρω στις προηγμένες εξελίξεις της Cisco στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την κυβερνοασφάλεια. Αυτή η ημέρα προσέφερε ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ενημερωτικές παρουσιάσεις και μια συναρπαστική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όλα προσανατολισμένα στον ναυτιλιακό τομέα.

Το πρωινό ξεκίνησε με την Αγνέλλη Κυριλλοπούλου, Τεχνικό Ειδικό Λύσεων στην Cisco, να παίρνει τον λόγο. Η παρουσίασή της, με τίτλο “Η Δύναμη της Πλατφόρμας: Σύνδεση Ατόμων και Πραγματων με το Cisco Spaces”, παρουσίασε το Cisco Spaces, μια ισχυρή πλατφόρμα συνεργασίας που επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία και συνδεσιμότητα.

Ακολουθώντας, η Κωνσταντίνα Συντίλλα, Επικεφαλής Ειδικός Πωλήσεων Κυβερνοασφάλειας στην Cisco, παρουσίασε μια κρίσιμη εισήγηση με τίτλο “Εκσυγχρονισμός της Αρχιτεκτονικής Ασφαλείας σας για την Αντιμετώπιση Προηγμένων Απειλών”. Η συνεδρία της πραγματεύτηκε το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο της κυβερνοασφάλειας και τη σημασία του εκσυγχρονισμού της αρχιτεκτονικής ασφαλείας για την αντιμετώπιση όλο και πιο εξελιγμένων απειλών.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της 2ης ημέρας ήταν η διαφωτιστική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο “Δημιουργία μιας Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας: Είναι πιο δύσκολο να οικοδομήσεις μία ή να μην έχεις καθόλου;”. Με συντονιστή τον Ιωάννη Ηλιάδη, Πρόεδρο του ISC2 Hellenic Chapter και Διευθυντή Υποδομών Πληροφορικής στην Teiresias, η συζήτηση συμπεριέλαβε μια διακεκριμένη ομάδα ηγετών του κλάδου:

Δρ. Άννα Βαζιντάρη, Διευθύντρια Πληροφορικής της Unisea Shipping Ltd. και Γραμματέας Δ.Σ. της AMMITEC.
Μιχάλης Κανταρτζόγλου, Διευθυντής Πληροφορικής στην Eletson Corporation.
Δημήτρης Ζήσιμος, Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, Υπηρεσία Απασχόλησης Δημοσίου Τομέα (ΔΥΠΑ).

Η έγκριτη ομάδα ειδικών του ναυτιλιακού κλάδου συζήτησε τις προκλήσεις και τη ζωτική σημασία της ανάπτυξης μιας ισχυρής στρατηγικής κυβερνοασφάλειας στον ναυτιλιακό τομέα. Η συζήτησή τους κάλυψε θέματα όπως την ανάγκη υποστήριξης της διοίκησης στη διαμόρφωση της στρατηγικής κυβερνοασφάλειας και τις δεξιότητες των ειδικών κυβερνοασφάλειας ώστε να επικοινωνήσουν σε γλώσσα κατανοητή την επικινδυνότητα που συνοδεύει  ευπαθειών στα ναυτιλιακά συστήματα πληροφορικής, την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας και την παραμονή ενήμερων για τις τελευταίες απειλές στον κυβερνοχώρο.

Ολοκληρώνοντας: Μια Ημέρα Μάθησης και Δικτύωσης

Η συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων που ακολούθησε τη συζήτηση του πάνελ έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους απευθείας στους ομιλητές.

Η δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου AMMITEC-CISCO ολοκληρώθηκε αφήνοντας τους συμμετέχοντες με ένα πλούσιο απόθεμα γνώσεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της Cisco στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την κυβερνοασφάλεια, καθώς και τις πιθανές εφαρμογές τους στον ναυτιλιακό τομέα. Αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την AMMITEC, λειτούργησε ως μια πολύτιμη πλατφόρμα για την ανταλλαγή γνώσεων και δικτύωσης, συμβάλλοντας στην πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Διαβάστε ακόμη

Μάχη κατά των πολυεθνικών: Κοινό μπλοκ Ελλάδας και άλλων 7 χωρών για «φρένο» στους «Γεωγραφικούς Περιορισμούς»

Πρόστιμο 6,2 εκατ. λιρών στην HSBC για βλαπτικές πρακτικές κατά 1,5 εκατ. πελατών της

Κλιματική αλλαγή: Οι πλούσιοι κερδίζουν δισεκατομμύρια «βοηθώντας» τους φτωχούς (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version