search icon

Ναυτιλία

Γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν Ελλάδα για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

Στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού Royal Caribbean Group, Ρίτσαρντ Φέιν για την ονοματοδοσία του νεότευκτου λουξ κρουαζιερόπλοιου Silver Moon της εταιρείας Silversea

Πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας κρουαζιέρας προέβλεπαν ότι η Ελλάδα θα γίνει ο πιο “καυτός” προορισμός και κυρίως οι Αμερικανοί που ηγούνται του κλάδου διεθνώς.

Χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού της κρουαζιέρας, αμερικανικών συμφερόντων, Royal Caribbean Group, Ρίτσαρντ Φέιν στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ονοματοδοσία του νεότευκτου λουξ κρουαζιερόπλοιου Silver Moon της εταιρείας Silversea η οποία ανήκει στον Όμιλο. Πρόκειται αν όχι το ισχυρότερο, ένα από τα ισχυρότερα στελέχη της συγκεκριμένης βιομηχανίας ο οποίος με τις αποφάσεις του καθορίζει εν μέρει την πολιτική που θα ακολουθηθεί, διαμορφώνοντας τάσεις.

Ο Ρίτσαρντ Φέιν με τον δημοσιογράφο Μηνά Τσαμόπουλο

“Η Ελλάδα είναι ο πιο υπέροχος τόπος να γίνει η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας μετά από 17 μήνες απραξίας” δήλωσε ο Ρίτσαρντ Φέιν:

“Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι μαζί σας. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση για ονοματοδοσία κρουαζιερόπλοιου μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και συμβολίζει την αναγέννηση του κλάδου. Η κρουαζιέρα άνοιξε τον δρόμο στον τουρισμό. Τους τελευταίους 17 μήνες δουλέψαμε σκληρά και δημιουργήσαμε ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον για τις κρουαζιέρες, για τα πληρώματα και τους επιβάτες. Είμαστε υπερήφανοι για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που δημιουργήσαμε και για την οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών στα μέρη που καταπλέουν τα κρουαζιερόπλοια. Επιστρέψαμε.”

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έδωσε το παρών στην εκδήλωση ενώ παραχώρησε συνέντευξη σε μεγάλο αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιλογή της κυβέρνησης να δημιουργήσει δυνατές διεθνείς ΄σχέσεις στην κρουαζιέρα και μάλιστα σε δύσκολες εποχές όπως τόνισε: “Κάναμε ό,τι μπορούσαμε σε δύσκολους καιρούς για να στηρίξουμε την κρουαζιέρα τόσο διευκολύνοντας την τροφοδοσία των πλοίων όταν δεν πραγματοποιούσαν κρουαζιέρας όσο και μέσω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε 40 κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα. Φέτος είναι περισσότερα εκείνα που κάνουν home port από όσα περνάνε transit κάτι που είχε να συμβεί από το 1971”.” Την κυβέρνηση εκπροσώπησε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος.

Το Silver Moon κάνει home port από το λιμάνι του Πειραιά με κρουαζιέρες στα νησιά του Αιγαίου φθάνοντας μέχρι την Κύπρο.

Σπύρος Αλμπέρτης

“Είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της SilverSea που ξεκινάει κρουαζιέρες από ελληνικό λιμάνι και καταλήγει σε αυτό. Πάει Σύρο-Πάτμο-Πάρο-Αμοργό. Δώσαμε έμφαση σε νησιά που δεν έχουν τόσο μεγάλη δημοσιότητα όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος νησιά τα οποία εντάξαμε στην κρουαζιέρα. Τα δύο αυτά νησιά παραμένουν προορισμοί τους οποίους οι Αμερικάνοι επί τω πλείστον θέλουν να επισκεφθούν. Επίσης κάνουμε και μία προσέγγιση στην Κύπρο, στη Λεμεσό” επεσήμανε στο newmoney.gr o Σπύρος Αλμπέρτης, Επιχειρησιακός διευθυντής της Silversea: “Η πλειοψηφία των επιβατών είναι Αμερικανοί σε ποσοστό 65% ενώ υπάρχουν Γερμανοί και Άγγλοι”.

Σημαντικό ρόλο για να επιλέξει η εταιρεία να κάνει home port στην Ελλάδα συμφωνία με τον Σπύρο Αλμπέρτη ήταν η σημαντική βοήθεια που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα” και προσέθεσε:

“Έχουμε φέρει ήδη τρία κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα. Το ένα είναι στην Κρήτη το Silver Explorer και άλλο ένα έρχεται αρχές Αυγούστου, το Silver Whisper που θα κάνει στα ελληνικά νησιά κρουαζιέρα με ορισμένα home port στον Πειραιά.”

Ρομπέρτο Μαρτινόλι

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Silversea, Ρομπέρτο Μαρτινόλι: “ Είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της κρουαζιέρας μας. Απόψε εντάξαμε επισήμως στον στόλο μας το Silver Moon ως το ένατο πλοίο μας, σηματοδοτώντας μια εξέλιξη στα ταξίδια του 21ου αιώνα. Ως το πρώτο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο που απέπλευσε φέτος, το Silver Moon πρωτοπορεί στην επιστροφή της υπερπολυτελούς κρουαζιέρας. Αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του κλάδου μας. Οι επισκέπτες μας θα ανακαλύψουν ξανά τον κόσμο με ασυναγώνιστη άνεση και ψιθυριστή πολυτέλεια. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Royal Caribbean Group, τα ναυπηγεία Fincantieri, τον captain Georgiev και το πλήρωμα του πλοίου, καθώς και τις ομάδες μας στην στεριά, γιατί όλοι τους συνέβαλαν ώστε καταστεί δυνατή αυτή τη σημαντική στιγμή ».

Το πλοίο έχει χωρητικότητα 40.700 τόνους και μεταφορική ικανότητα 596 επιβατών. Τώρα ταξιδεύει με πρωτόκολλο 75%. Είναι αδελφό πλοίο με το Silver Muse και ναυπηγήθηκε στις γιάρδες της Fincantieri στην Ανκόνα. Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι εμβολιασμένα ενώ η ίδια προϋπόθεση ισχύει και για τους επιβάτες. Γίνονται τρία covid τεστ στη διάρκεια της κρουαζιέρας. Ένα πριν την επιβίβαση, ένα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ένα κατά την αποβίβαση.

Διαβάστε ακόμη:

Ο επικίνδυνος συνωστισμός στα πάρτι με τα κόκκινα δάνεια, ο Δανός που… νευριάζει τον Φουρλή κι η επόμενη ημέρα για Lavipharm και Ιntertech 

Στο σφυρί το «ορφανό φιλέτο» του «Καρούζος Gate» δίπλα στο Ελληνικό

Mytilineos: Τα σχόλια των αναλυτών για το πρώτο εξάμηνο του 2021

 

 

 

 

 

Exit mobile version