search icon

Ναυτιλία

Γιάννης Χατζηπατέρας: Ρότα ανανέωσης του στόλου της Dorian LPG εν μέσω ανόδου της ναυλαγοράς

Κατά 1,5 εκατομμύρια τόνους αυξήθηκε η προμήθεια υγραερίου κατά το β’ τρίμηνο του 2021 - Οι ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα υγραερίου και η Κίνα η μεγαλύτερη εισαγωγική

Σε ρότα ανανέωσης του στόλου της βρίσκεται η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του NYSE, η ναυτιλιακή εταιρεία Dorian LPG με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιωάννη Κ. Χατζηπατέρα, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία αυξάνεται η ζήτηση για προμήθεια υγραερίου παγκοσμίως.

Η αρχή έγινε με το Captain Markos NL, χωρητικότητας 82,000 κυβικών μέτρων, ναυπηγημένο το 2006, στις κορεατικές γιάρδες της Hyundai το οποίο πουλήθηκε έναντι 43 εκατομμυρίων δολαρίων και θα παραδοθεί στον αγοραστή στις 31 Αυγούστου 2021.

Πρόθεση του Έλληνα πλοιοκτήτη είναι η πώληση του παλαιότερων πλοίων του στόλου που είναι το Captain John NP χωρητικότητας 82.000 κυβικών μέτρων ναυπηγήσεως 2007 στη Hyundai και το Captain Nicholas ML χωρητικότητας 82.000 κ.μ. ναυπηγήσεως 2008 επίσης στα ναυπηγεία της Hyundai. Τα άλλα πλοία του στόλου είναι ναυπηγημένα μεταξύ του 2014 και του 2016 στα ναυπηγεία των Hyundai και Daewoo.

Η εταιρεία μετά την πώληση του Captain Markos NL έχει στόλο με 22 πλοία LPG-μεταφοράς υγραερίου συνολικής χωρητικότητας 1,7 εκατομμυρίων κ.μ.

«Η ασφάλεια των ναυτικών και του προσωπικού μας στη στεριά παραμένει υψίστης σημασίας για εμάς. Είμαστε ευγνώμονες για την αφοσίωσή τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ανακοινώσαμε το πρώτο μας μέρισμα και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε διάφορους τρόπους επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους μας» επεσήμανε ο Γιάννης Κ. Χατζηπατέρας και σχολίασε ότι η πώληση του Captain Markos NL υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε αξίες από τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Το μέρισμα είναι ύψους ενός δολαρίου και θα καταβληθεί στο τέλος Αυγούστου.

Η παγκόσμια προμήθεια υγραερίου αυξήθηκε κατά 1,5 εκατομμύρια τόνους κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 και κατά 6% από την ίδια περίοδο του 2020.

Οι ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα. Οι εξαγωγές έφτασαν κατά μέσο όρο στα 4,4 εκατομμύρια τόνους το μήνα το δεύτερο ημερολογιακό τρίμηνο του 2021. Η Μέση Ανατολής παρέμεινε σχετικά σταθερή με τις περικοπές της παραγωγής και τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν να παραμένουν σε ισχύ.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν ιδιαίτερα στην Κίνα, όπου οι εισαγωγές υγραερίου αυξήθηκαν από περίπου 5,7 εκατομμύρια τόνους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε 6,5 εκατομμύρια τόνους κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε ακόμη

Διαγωνισμοί για μεγάλα ακίνητα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

«Kαβείρια Palace»: Από τον Ψωμιάδη στον Κέρτσικωφ και στους πλειστηριασμούς (pics)

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους – Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις – Αναλυτικά η διαδικασία

Exit mobile version