search icon

Ευρώπη

Βιέννη: Το πρώτο δια ζώσης διεθνές συνέδριο μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στην καταπολέμηση της πανδημίας – Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό συμμετέχουν μόνο 450 επιστήμονες

Το πρώτο δια ζώσης διεθνές συνέδριο από το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού, πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο, πραγματοποιείται από σήμερα στη Βιέννη, στο διεθνές συνεδριακό κέντρο «Austria Center Vienna», δίπλα στις εγκαταστάσεις της έδρας του ΟΗΕ.

Για πολλά χρόνια η Βιέννη αποτελούσε την «πρωτεύουσα των συνεδρίων», φιλοξενώντας μέχρι το 2019 πάνω από 3.000 διοργανώσεις τον χρόνο.

Από αυτές, πάνω από 1.000 ήταν συνέδρια (και σχεδόν τα δύο τρίτα από αυτά ήταν διεθνή), ενώ παρουσίαζαν συνεχώς αύξηση, τόσο σε αριθμό διοργανώσεων, όσο και σε διανυκτερεύσεις και έσοδα για την Αυστρία.

Το «Austria Center Vienna» συνήθως διαθέτει χώρο για περισσότερους από 22.000 συμμετέχοντες σε κάθε συνέδριο, μόνο που αυτή τη φορά, στο πρώτο συνέδριο δια ζώσης εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν θα φιλοξενήσει πάνω από 450 επιστήμονες λόγω των ισχυόντων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Πρόκειται για επιστήμονες της βιοφυσικής και της φυσικής, οι οποίοι από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Ιουλίου, θα ανταλλάσουν γνώσεις και εμπειρίες από νέα ευρήματά τους στην καταπολέμηση της πανδημίας, με τη βιοφυσική, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, να βοηθά στην κατανόηση του τρόπου δημιουργίας του κορωνοϊού.

Περαιτέρω διεθνή συνέδρια στη Βιέννη από άλλους διοργανωτές έχουν ήδη προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα επιτρέπεται από το ποσοστό νόσησης και δεν θα χρειάζεται να επιστρέψει κάποιος σε διαδικτυακά συνέδρια.

Η Βιέννη προτιμάται ως τόπος συνεδρίων για την πολύ καλή ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, το σύνολο των υποδομών της, τις συνεδριακές εγκαταστάσεις της, την προσφορά σε ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και τις πολλές διεθνείς αεροπορικές συνδέσεις της.

Πρόπερσι η αυστριακή πρωτεύουσα είχε αναδειχτεί για δέκατη στη σειρά χρονιά ως πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα. Επίσης, βρέθηκε στην πρώτη θέση στον κατάλογο 225 μητροπόλεων του κόσμου που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer».

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της εταιρείας χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια, που αφορούν μεταξύ άλλων πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές.

Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα, καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: «Τρέχουν να εισπράξουν» από πλούσιους φορολογούμενους που διαμένουν στο εξωτερικό

Πώς θα πάρετε πίσω πινακίδες του Ι.Χ. σας για τις διακοπές του καλοκαιριού

Έρευνα: Πόσο πρόθυμοι είμαστε να αποκτήσουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 

Exit mobile version