search icon

Ευρώπη

Τζόνσον προς Rolls Royce, Honda, Ford: Φτιάξτε μας μηχανικούς αναπνευστήρες

Επίγουσα εκκληση της Βρετανικής κυβέρνησης προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες -η οποία παραπέμπει σε πολεμική προετοιμασία- για την κατασκευή περισσότερων μηχανικών αναπνευστήρων για άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Britain's Prime Minister Boris Johnson attends a press conference about coronavirus inside 10 Downing Street in London on March 9, 2020. - Chief medical officer for England Professor Chris Whitty said that "probably within the next 10-14 days" there will be "a situation where we say everybody who has even minor respiratory tract infections or a fever should be self isolating for seven days afterwards". (Photo by Alberto PIZZOLI / POOL / AFP) (Photo by ALBERTO PIZZOLI/POOL/AFP via Getty Images)

Η Βρετανία έχει ανακοινώσει 35 θανάτους και 1.372 κρούσματα από τον κορωνοϊό, γεγονός που μάλλον την έκανε να δει τα πράγματα με διαφορετική ματιά και να λάβει ουσιαστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, πρόκειται να απευθυνθεί σε βιομηχανικές μονάδες για την παραγωγή «υγειονομικού εξοπλισμού» με σκοπό να εξοπλιστεί το εθνικό κέντρο υγείας της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πρόκειται για μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής, την οποία προσβάλει ο κορωνοϊός. 

Ο Τζόνσον «Θα τονίσει τον ζωτικό ρόλο των κατασκευαστών της Βρετανίας για την προετοιμασία της χώρας ενάντια στον κορωνοϊό και θα τους ζητήσει να ενισχύσουν και να υποστηρίξουν την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Τα ξενοδοχεία θα χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης, οι συνταξιούχοι γιατροί κλήθηκαν να επανέλθουν στην εργασία τους και κάποιες προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις ακυρώνονται, όπως αναφέρει το Reuters.

Πολλές χώρες προσπαθούν να αγοράσουν μηχανικούς αναπνευστήρες με σκοπό να κρατήσουν τους ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα λόγω κορωνοϊού, εν ζωή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χανκοκ, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της κυβέρνησης για την παραγωγή τέτοιου είδους μηχανημάτων.

Δεν έγινε, ωστόσο, αμέσως σαφές πώς ένας κατασκευαστής μηχανών και αυτοκινήτων θα μπορούσε να στραφεί στην παραγωγή εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, τι πιστοποίηση θα χρειαζόταν και τι εξοπλισμό.

Μία επιλογή θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση κανόνων αμυντικής βιομηχανίας, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν ορισμένες παραγγελίες σε εργοστάσια γρηγορότερα. Η βρετανική βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά είναι απίθανο να μπορεί να παράγει και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για τα μηχανήματα.

Ο Τζόνσον πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα τη Δευτέρα και θα πραγματοποιήσει επίσης τηλεφωνική συνάντηση με τις μεγάλες εταιρείες.

Η Rolls Royce, μια βρετανική εταιρεία μηχανικών που κατασκευάζει τους κινητήρες αεροσκαφών για τα μεγαλύτερα αεροπλάνα όπως τα Boeing και τα Airbus, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο θα μπορούσε.

Η Honda, δήλωσε ότι είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση να διερευνήσει τη δυνατότητα κατασκευής επιπλέον μηχανημάτων.

Η Ford εκμεταλλεύεται δύο εργοστάσια κινητήρων στη Βρετανία, τα οποία έφτιαξαν μόλις 1,1 εκατομμύρια κινητήρες το 2019. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι αξιολογεί την κατάσταση, ενώ ένας από τους δύο χώρους, στο Bridgend της Ουαλίας, πρόκειται να κλείσει φέτος.

Η θυγατρική της Peugeot έχει επίσης κληθεί να βοηθήσει.

Με μια απότομη αύξηση των αναμενόμενων περιπτώσεων, ο Χάνκοκ δήλωσε την Κυριακή ότι πολλά ξενοδοχεία που είναι κενά θα μπορούσαν να αποτελέσουν έτοιμες εγκαταστάσεις για τη φροντίδα των ανθρώπων, αλλά θα χρειαζόταν εξοπλισμός παροχής οξυγόνου.

Exit mobile version