search icon

Ευρώπη

Ρωσική Εκκλησία: Με άφεση αμαρτιών προσπαθεί να… δελεάσει τους στρατιώτες που θα πεθάνουν στην Ουκρανία

Η υποστήριξη του Κύριλλου στον πόλεμο στην Ουκρανία έχει βαθύνει τη ρήξη μεταξύ της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών σε όλο τον κόσμο

Άφεση αμαρτιών στους Ρώσους στρατιώτες που θα πεθαίνουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, υποσχέθηκε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας , λίγες ημέρες μετά την μερική επιστράτευση που διέταξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πατριάρχης Κύριλλος είναι σύμμαχος του Πούτιν και έχει στηρίξει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Έχει επικρίνει στο παρελθόν όσους αντιτίθενται στον πόλεμο και έχει καλέσει τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από το Κρεμλίνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο 75χρονος Κύριλλος στην πρώτη του κυριακάτικη ομιλία μετά τη διαταγή επιστράτευσης είπε ότι «Πολλοί πεθαίνουν στα πεδία του αδελφοκτόνου πολέμου» προσθέτοντας ότι «Η Εκκλησία προσεύχεται να τελειώσει αυτή η μάχη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε όσο το δυνατόν λιγότερα αδέλφια να αλληλοσκοτώνονται σε αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο».

«Αλλά την ίδια στιγμή, η Εκκλησία συνειδητοποιεί ότι αν κάποιος, ωθούμενος από την αίσθηση του καθήκοντος και την ανάγκη να εκπληρώσει τον όρκο του… πάει να κάνει αυτό που τον καλεί το καθήκον του και αν κάποιος πεθάνει κατά την εκτέλεση αυτού του καθήκοντος , τότε έχει αναμφίβολα διαπράξει κάτι που ισοδυναμεί με θυσία. Θα έχει θυσιαστεί για άλλους. Και επομένως, πιστεύουμε ότι αυτή η θυσία ξεπλένει όλες τις αμαρτίες που έχει διαπράξει ένας τέτοιος άνθρωπος».

Η υποστήριξη του Κύριλλου στον πόλεμο στην Ουκρανία έχει βαθύνει τη ρήξη μεταξύ της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών σε όλο τον κόσμο. Ο πάπας Φραγκίσκος, προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, είναι ένθερμος αντίπαλος του πολέμου και φάνηκε να επιπλήττει τη θέση του Κύριλλου σε πολλές δημόσιες ομιλίες, συμπεριλαμβανομένης μιας νωρίτερα αυτό το μήνα όταν είπε ότι ο Θεός δεν υποστηρίζει τον πόλεμο.

Διαβάστε ακόμη:

Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι

Δακτύλιος: Πότε επιστρέφει στην Αθήνα – Σε ποιους δρόμους θα εφαρμοστεί

Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο και Πολωνία στέλνουν επιστολή στην Κομισιόν για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Exit mobile version