search icon

Ευρώπη

«Πάγωσε» ο διάλογος Μακρόν – Πούτιν μετά τις δολοφονίες αμάχων

Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες ότι ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούτσα μετά την κατάληψη της πόλης, κάνοντας λόγο για «τερατώδη παραχάραξη» των γεγονότων με στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι ο διάλογος με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «πάγωσε» μετά την αποκάλυψη για μαζικές δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία.

Όπως είπε ο γάλλος πρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5, ύστερα από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα εγκλήματα στην Μπούτσα και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας «ο πόλεμος έλαβε μια διαφορετική τροπή, επομένως δεν του ξαναμίλησα από τότε». Ωστόσο ο Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο μέλλον.

Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες ότι ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούτσα μετά την κατάληψη της πόλης, κάνοντας λόγο για «τερατώδη παραχάραξη» των γεγονότων με στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού.

Ερωτηθείς γιατί δεν ακολούθησε το παράδειγμα άλλων ευρωπαίων ηγετών που ταξίδεψαν στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Μακρόν είπε: «Θα επιστρέψω στο Κίεβο, αλλά θα το κάνω για να φέρω κάτι χρήσιμο… Είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να ταξιδέψω εκεί για να δείξω την αλληλεγγύη μου». Σημείωσε μάλιστα ότι έχει συνομιλήσει με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι περίπου 40 φορές μετά την έναρξη του πολέμου.

«Αν μεταβώ στο Κίεβο, θα είναι για να κάνω τη διαφορά», τόνισε. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι εξαπέλυσε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. vΑπό την πλευρά του το Κίεβο και η Δύση κατηγορούν τον Πούτιν ότι εξαπέλυσε μια απρόκλητη στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμη

«Γολγοθάς» οι αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια στις υπεκμισθώσεις

«Ανεβάζουν ταχύτητες» τα ελληνικά ξενοδοχεία – Τι δείχνουν τα πρώτα επίσημα στοιχεία (γραφήματα)

Η «φαεινή ιδέα» του υπουργού, η ταραχή στην Εθνική Τράπεζα και οι μνηστήρες του ΟΛΘ 

Exit mobile version