search icon

Ευρώπη

Ουκρανία: Πιθανή συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για πιθανή συνάντηση των δύο ηγετών εν μέσω των βομβαρδισμών στο Κιέβο από τις ρωσικές δυνάμεις - Βασική προϋπόθεση είναι να έχει υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Πέμπτη ότι η οικονομία της Ρωσίας βιώνει ένα σοκ και ότι λαμβάνονται μέτρα για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις αυτού που περιέγραψε ως «απολύτως άνευ προηγουμένου» οικονομικού πολέμου που διεξάγεται κατά της Μόσχας.

Η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία. «Η οικονομία μας υφίσταται ένα σοκ τώρα και υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, θα ελαχιστοποιηθούν», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.

Χαρακτήρισε την κατάσταση ταραχώδη, αλλά είπε ότι ήδη λαμβάνονται μέτρα για ηρεμία και σταθεροποίησή της. «Αυτό είναι απολύτως άνευ προηγουμένου. Ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει εναντίον της χώρας μας δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε κάτι», είπε.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, το Κρεμλίνο δεν αποκλείει συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένη προκειμένη να να παράγει αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαουλί Νιλίστο τηλεφώνησε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντομίρ Ζελένσκι πριν από μια τηλεφωνική επικοινωνία που έχει προγραμματίσει για σήμερα με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε το γραφείο του προέδρου σε δήλωση την Παρασκευή.

Οι δύο ηγέτες σύμφωνα με το Reuters, συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εστιάζοντας στην ανάγκη για ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την εκκένωση αμάχων και την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα: 

Μόσχα: Επιβάλλει «αυστηρό έλεγχο» στις ξένες εταιρείες που αποχωρούν

Σε ισπανικά χέρια οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες

Ρωσία: Χρωστά πάνω από $120 δισ. στις δυτικές τράπεζες – Γιατί δεν πρόκειται να τα πάρουν ποτέ πίσω

Exit mobile version