«Είναι η άποψη μου (…) Δεν καταλαβαίνω αυτή τη φασαρία που έγινε (…) Κάνουν λες και διέπραξα έγκλημα πολέμου».
Ο Πρόεδρος του Eurogroup φροντίζει να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά όταν ερωτάται επίμονα απ’ τον Ολλανδό δημοσιογράφο της εφημερίδας De Volkskrant για τα περί νότου, γυναικών, ποτών και… αλληλεγγύης που έχουν εξαγριώσει τον ευρωπαϊκό νότο.
Στη συνέντευξη του αρχικά εμφανίζεται να προσπαθεί να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του: «Η κούραση ίσως έπαιξε κάποιο ρόλο, ήταν τρεις μέρες μετά τις ολλανδικές εκλογές. Ισως να το είχα θέσει διαφορετικά. Ομως ήταν ο τρόπος μου για να ξεκαθαρίσω ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία»
Γρήγορα όμως αρχίζει εκ νέου να διολισθαίνει προς μία φρασεολογία που μόνο αντιδράσεις προκαλούν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: «Το βρίσκω πολύ ενοχλητικό τόσος κόσμος να εξαγριώνεται και να νοιώθει προσβεβλημένος», δήλωσε για την πρόσφατη άρνηση του να μετάσχει στην ειδική συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα.
«Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι πολιτικοί που υπερασπίζονται τα πιστεύω τους και δέχονται πυρά γι αυτό θα πρέπει να ζητούν συγγνώμη μετά. Είναι η άποψη μου», λέει σε άλλο σημείο (…) «Κάνουν λες και διέπραξα έγκλημα πολέμου».
Ο ίδιος λέει ότι η δουλειά του στο Eurogroup τυγχάνει ακόμη εκτίμησης. «Ο θυμός με τη συνέντευξη ήταν θυμός για τα οκτώ χρόνια πολιτικών κρίσης. Μέρος των χωρών της ευρωζώνης θεωρεί ότι οι πολιτικές αυτές είναι υπερβολικα βορειοευρωπαϊκές», τόνισε.
Ερωτηθείς για τις πιθανότητες να διατηρήσει το ρόλο του έως τη λήξη της θητείας του, σημείωσε: «Εάν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην Ολλανδία για τη νέα κυβέρνηση σύντομα, το Eurogroup θα αναζητήσει νέο πρόεδρο. Εάν όχι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ολοκληρώσω τη θητεία μου. Δεν με ενδιαφέρει και τόσο».