Επίθεση από χάκερ δέχθηκαν οι κεντρικοί υπολογιστές στο εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορωνοϊού στην περιφέρεια της Ρώμης στην Ιταλία.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας κλείνονται οι ημερομηνίες για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, παραμένει εκτός λειτουργίας, ενώ στα χέρια των χάκερ έχουν περιέλθει εκατομμύρια προσωπικά στοιχεία πολιτών της χώρας.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται ανάμεσα σε αυτά να περιλαμβάνονται και τα στοιχεία του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, καθώς και του πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, οι οποίοι εμβολιάστηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε από το εξωτερικό, πιθανώς από τη Γερμανία. Μάλιστα, όπως γράφει ο Τύπος στην Ιταλία, προκειμένου να επιτρέψουν να λειτουργήσει και πάλι κανονικά το ηλεκτρονικό σύστημα, οι χάκερ φέρονται να ζήτησαν λύτρα σε bitcoin.
Σύμφωνα με τη La Repubblica, «ετέθη σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της Ιταλίας» και ζητήθηκε βοήθεια ειδικών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να μπορέσει η κυβερνοεπίθεση να αντιμετωπιστεί. Με την υπόθεση ασχολείται η εισαγγελία της Ρώμης σε στενή συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.
Αυτό που επείγει να διαπιστωθεί είναι αν πίσω από την κυβερνοεπίθεση και την υποκλοπή στοιχείων μπορεί να κρύβονται αρνητές του εμβολίου, οι οποίοι θέλουν να επιβραδύνουν την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής εκστρατείας που έχει προγραμματισθεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, γράφει η εφημερίδα La Stampa.
«Η περιοχή μας δέχεται εγκληματική επίθεση. Είναι επιθέσεις τρομοκρατικού χαρακτήρα», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Λατίου, Νικόλα Τζινγκαρέτι. «Η επίθεση αυτή είναι η σοβαρότερη που οργανώθηκε ποτέ στην εθνική μας επικράτεια. Είναι ακόμη σε εξέλιξη και πρέπει να πω ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και σοβαρή. Επλήγησαν σχεδόν όλες οι εικονικές μας υποδομές», πρόσθεσε.
Διαβάστε ακόμη
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που επενδύουν στον “Greek Freak”
Έρευνα: Το 28% των πολιτών της ΕΕ δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά διακοπές μιας εβδομάδας
Πώς ο κορωνοϊός ξεκίνησε παγκόσμιο «ράλι» στις τιμές σε κατοικίες