search icon

Ευρώπη

Ισπανία: Σε χαμηλό 51 ετών μειώθηκε ο αριθμός των ξένων τουριστών το 2020

Οι τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν 85% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, αφού οι αρχές επέβαλαν νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να ανακόψουν τη νέα αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19

epa08450040 A waitress wearing a protective face mask serves clients at a terrace of a bar, in L'Escala, Girona, Spain, 28 May 2020, during the first week of phase 1. Madrid, regions of Catalonia and Castilla-Leon moved onto phase 1 of the desescalation process amid coronavirus pandemic, while the rest of the country is on phase 2. EPA-EFE/David Borrat

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ισπανία το 2020 μειώθηκε πάνω από 80% στα 19 εκατ., ένα επίπεδο που έχει να καταγραφεί από το 1969, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού γονάτισε έναν από τους πλέον κρίσιμους κλάδους της χώρας.

Οι τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν 85% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, αφού οι αρχές επέβαλαν νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να ανακόψουν τη νέα αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19.

Οι τουρίστες δαπάνησαν 86,1% λιγότερα χρήματα τον Δεκέμβριο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία ΙΝΕ. Για το 2020, οι τουρίστες δαπάνησαν 19,7 δισεκ. ευρώ, κατά 78,5% λιγότερα.

Η Ισπανία είναι από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες στην Ευρώπη.

Ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, η χώρα κατέγραψε 29.604 νέα κρούσματα χθες, συγκριτικά με πάνω από 40.000 που είχαν ανακοινωθεί πρόσφατα, με τον συνολικό αριθμό περιστατικών να φθάνει πλέον τα 2,85 εκατ.

Με τη χώρα να βρίσκεται στη δίνη ενός τρίτου κύματος μολύνσεων, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 724 στους 59.805 στη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Απρίλιο.

Ενώ ο τουρισμός αντιστοιχούσε περίπου στο 12% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2019, η δραστηριότητα στον κλάδο κατέγραψε βουτιά το 2020. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τη συνεισφορά του κλάδου το 2020, η αναλύτρια της Funcas Μαρία Χεσούς Φερνάντεθ εκτιμά ότι είναι περίπου στο 4-5% του ΑΕΠ.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί το θέμα του DTC «καίει» περισσότερο την Ελλάδα – Ποιες αλλαγές εξετάζονται εν όψει «Ηρακλή ΙΙ»

Αντόνιο Περκάσι: Ποιο είναι το νέο αφεντικό της ΝΙΚΕ στην Ελλάδα που ψάχνει ήδη προσωπικό (pics)

Ελλάκτωρ: Έπιασε δουλειά η διοίκηση – Άρχισε η στελέχωση των θυγατρικών

Exit mobile version