Μια φορά κι έναν καιρό στη Γερμανία ένα σωστό, τυπικό γερμανικό ζεστό γεύμα αποτελούνταν συνήθως από τρία συστατικά: Κρέας ή ψάρι, λαχανικά ως πρώτο συνοδευτικό και υδατάνθρακες ως δεύτερο συνοδευτικό. Τα δεδομένα ωστόσο πλέον φαίνεται να αλλάζουν στα σύγχρονα μενού.
Οι πολιτισμικές αλλαγές και η επιρροή τους στην κουζίνα
Ερευνα της Civey αποκάλυψε πρόσφατα ότι σχεδόν οι μισοί ενήλικες στη Γερμανία τρώνε σπανιότερα έξω πλέον – από τότε δηλαδή που σημειώθηκε αύξηση του ΦΠΑ και άγγιξε το 19% στα εστιατόρια. Και αν διαβάσει κανείς πλέον τον κατάλογο σε αρκετά εστιατόρια θα δει ότι αρχίζει να εδραιώνεται το “έξτρα” συνοδευτικό, κατά το παράδειγμα των ακριβών εστιατορίων στις ΗΠΑ.
Φυσικά, εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν το πιάτο τους “παραδοσιακό”. Και φυσικά πολλά εστιατόρια εξακολουθούν να τα σερβίρουν Ωστόσο συχνά οι νέοι πλέον έχουν άλλες προτιμήσεις. Το μοντέρνο, καθημερινό φαγητό σερβίρεται συχνά σε βαθύ πιάτο – κάτι που συνηθίζεται παρεμπιπτόντως σε αρκετές κουζίνες, όπως στην ασιατική και αραβική.
Είναι το σνίτσελ με πατάτες και σαλάτα εκτός μόδας;
Διαβάστε περισσότερα στην Deutsche Welle