search icon

Ευρώπη

Γερμανία: Πολιτικοί ζητούν την επιβολή κυρώσεων στον Σρέντερ για τις σχέσεις του με τον Πούτιν

«Το γεγονός ότι ο Σρέντερ εξακολουθεί να μην αποστασιοποιείται από τον Πούτιν και τη Ρωσία δείχνει πόσο βαθιά είναι στην υπηρεσία του Πούτιν», δήλωσε μέλος του CDU

Την επιβολή κυρώσεων στον Γκέρχαρντ Σρέντερ ζητούν πολιτικοί στη Γερμανία από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της χώρας, για τις στενές σχέσεις που διατηρεί ο πρώην Καγκελάριος με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και για το γεγονός ότι δεν τον έχει επικρίνει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά εξακολουθεί να τον υποστηρίζει.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 ως το 2005, ηγείται του εποπτικού συμβουλίου της γιγάντιας ρωσικής κρατικής εταιρείας ενέργειας Rosneft και είναι πρόεδρος της επιτροπής μετόχων της εταιρείας του πετρελαιαγωγού Nord Stream.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ «πρέπει να περιληφθεί στον κατάλογο των κυρώσεων σε βάρος αυτών που κερδοσκοπούν χάρη στον Πούτιν», δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt ο Μόριτς Κέρνερ, κορυφαίο μέλος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), προσθέτοντας πως ο πρώην Καγκελάριος είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος του Πούτιν στη Γερμανία.

Ο Ρόντεριχ Κιζεβέτερ, ειδικός του συντηρητικού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), ζήτησε επίσης την επιβολή κυρώσεων στον Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Το γεγονός ότι ο Σρέντερ εξακολουθεί να μην αποστασιοποιείται από τον Πούτιν και τη Ρωσία δείχνει μόνο πόσο βαθιά είναι στην υπηρεσία του Πούτιν», δήλωσε. Ο Ράινχαρντ Μπιτικόφερ των Πρασίνων ζήτησε επίσης να επιβληθούν κυρώσεις στον Σρέντερ και σε άλλους ευρωπαίους πρώην πολιτικούς «που έχουν πουληθεί στον Βλαντίμιρ Πούτιν».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ υπερασπίστηκε τον επικεφαλής του Κρεμλίνου έναντι κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου, λέγοντας οτι η διαταγή για μαζικούς φόνους δόθηκε πιθανόν από κατώτερους αξιωματούχους και όχι από τον ίδιο τον Πούτιν.

Διαβάστε ακόμη

Επανέκδοση oμολόγου: Άντληση 1,5 δισ. ευρώ με 2,51% επιτόκιο

Moody’s: Ισχυρές προοπτικές για τις τράπεζες – Περιορισμένη η ανάπτυξη της οικονομίας το 2022

SSE Renewables: Το «enrty» στην Ελλάδα και το «παρών» στα υπεράκτια αιολικά

 

Exit mobile version