Οι γερμανικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και την Κίνα κατέγραψαν άλμα σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε μία ένδειξη ότι η ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό βοηθά τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να ανακάμψει από τη περυσινή βουτιά του κορωνοϊού.

Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ –η μεγαλύτερη αγορά πωλήσεων της Γερμανίας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης– κατέγραψαν άλμα 60,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο στα 10,1 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

Οι εξαγωγές προς την Κίνα –ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός γερμανικών εξαγωγών εκτός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ– αυξήθηκαν κατά 16,3% στα 8,4 δισεκ. ευρώ.

Οι εξαγωγές προς τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 58,6% σε ετήσια βάση στα 5,1 δισεκ. ευρώ.

Συνολικά, οι εξαγωγές προς χώρες εκτός της ΕΕ κατέγραψαν αύξηση 35,6% σε ετήσια βάση στα 50,8 δισεκ. ευρώ.

Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι στοιχεία του Απριλίου σε ετήσια βάση επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από το πρώτο κύμα του κορονοϊού το 2020 που οδήγησε σε πτώση τις εξαγωγές σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019.
Προσέθεσε ότι οι εξαγωγές σε χώρες μη μέλη της ΕΕ, που επίσης ονομάζονται τρίτες χώρες, αντιστοιχούν περίπου στο 47% των συνολικών εξαγωγών. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το ήμισυ των γερμανικών εξαγωγών συνεχίζει να πηγαίνει σε πελάτες εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ παρά την έξοδο της Βρετανίας.

«Συγκρίνοντας με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, πρέπει να σημειωθεί ότι οι γερμανικές εξαγωγές προς τρίτες χώρες τον Απρίλιο το 2020 μειώθηκαν κατά 27,1% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΔΑ: Επεκτείνεται το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στις Σέρρες

Action Aid: Αν οι GAFAM πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούν θα είχε εμβολιαστεί όλος το πλανήτης

Manpower: Πώς οι εργοδότες θα ενισχύσουν τις δυνατότητες των εργαζομένων τους