search icon

Ευρώπη

Γαλλία: Ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να κρατήσει τους Γάλλους μακριά από τα πάρκα

Οι Παριζιάνοι ξεχύθηκαν στις όχθες του Σηκουάνα με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ η δήμαρχος του Παρισιού ζήτησε το άνοιγμα των πάρκων και των κήπων της πόλης

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σήμερα πως τα πάρκα και οι κήποι θα παραμείνουν κλειστοί στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του γαλλικής πρωτεύουσας ώστε να περιορισθεί ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος λοιμώξεων από τον κορωνοϊό την ώρα που η Γαλλία χαλαρώνει σταδιακά το lockdown.

Η αντίδραση του Βεράν έρχεται μετά από αίτημα της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό η οποία με ανάρτησή της στο Twitter ζήτησε να ανοίξουν και πάλι τα πάρκα της γαλλικής πρωτεύουσας, που είναι κλειστά από τις 17 Μαρτίου, με την προϋπόθεση πως οι άνθρωποι που θα πηγαίνουν σ’ αυτά θα φορούν μάσκες προστασίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός προέβη στη δήλωση αυτή αφού πλήθη Παριζιάνων συγκεντρώθηκαν χθες, Δευτέρα, στις όχθες του καναλιού Σεν Μαρτέν και στις όχθες του Σηκουάνα για να γιορτάσουν τη χαλάρωση του lockdown.

Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους και ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ ζήτησε αργότερα από την αστυνομία του Παρισιού να απαγορεύσει τα ποτά στο κανάλι Σεν Μαρτέν και στις όχθες του Σηκουάνα.

«Δεν έχει τελειώσει. Ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί … Σχετικά με τις χθεσινές εικόνες στις όχθες του Σηκουάνα στις οποίες αναφέρεσθε … μπορεί κανείς να κατανοήσει, όμως αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο», δήλωσε ο Βεράν σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στο Λιμέιγ-Μπρεβάν, στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς.

«Όχι, δεν θα ανοίξουμε τα πάρκα και τους κήπους στο Παρίσι, στην Ιλ-ντε-Φρανς και σε περιφέρειες που είναι χαρακτηρισμένες ως κόκκινες, επειδή μπορεί να είναι εξαιρετικά δελεαστικό με τον ήλιο που έχουμε σήμερα να συγκεντρωθούν υπερβολικά πολλοί άνθρωποι και να μην γίνουν σεβαστά το όριο των 10 ατόμων καθώς και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης».

Η Γαλλία έχει τώρα χωρισθεί σε «πράσινες ζώνες», όπου τα ποσοστά της λοίμωξης είναι χαμηλά, και σε «κόκκινες ζώνες», στις οποίες περιλαμβάνεται η ευρύτερη περιφέρεια του Παρισιού και τα ποσοστά είναι εκεί υψηλότερα και ισχύουν περισσότεροι περιορισμοί.

Exit mobile version