search icon

Ευρώπη

Ευρώπη: Ποιες χώρες πετούν περισσότερο φαγητό – Η θέση της Ελλάδας

Η συνολική σπατάλη τροφίμων στην ΕΕ ανήλθε σε πάνω από 58 εκατομμύρια τόνους το 2021

Κατά μέσο όρο 131 κιλά απορριμμάτων τροφίμων παρήγαγε κάθε άτομο στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat που βασίζονται σε στοιχεία από τα 27 κράτη μέλη.

Η συνολική σπατάλη τροφίμων στην ΕΕ ανήλθε σε πάνω από 58 εκατομμύρια τόνους το 2021. Τα ιδιωτικά νοικοκυριά αποτελούσαν το 54% αυτής της σπατάλης, με περισσότερους από 31 εκατομμύρια τόνους μόνο τη συγκεκριμένη χρονιά.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αποβλήτων αυτού του είδους (21%) ήταν ο κλάδος της παραγωγής τροφίμων και ποτών, ενώ ακολουθούν η πρωτογενής παραγωγής (5 εκατομμύρια τόνοι, 9% του συνόλου), τα εστιατόρια και υπηρεσίες τροφίμων (πάνω από 5 εκατομμύρια τόνοι, 9%) και τέλος το λιανεμπόριο και άλλοι διανομείς τροφίμων (λίγο πάνω από 4 εκατομμύρια τόνους, 7%).

Διαβάστε ακόμη

Η καλύτερη των τελευταίων ετών η φετινή πασχαλινή περίοδος – «Έκρηξη» για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Jefferies για Εθνική Τράπεζα: Νέα αύξηση στην τιμή στόχο για τη μετοχή στα 10,35 ευρώ (γραφήματα)

Φρούτα – λαχανικά: Αύξηση 50% στις εισαγωγές τον Απρίλιο του 2024

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version