Κατά μέσο όρο 131 κιλά απορριμμάτων τροφίμων παρήγαγε κάθε άτομο στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat που βασίζονται σε στοιχεία από τα 27 κράτη μέλη.
Η συνολική σπατάλη τροφίμων στην ΕΕ ανήλθε σε πάνω από 58 εκατομμύρια τόνους το 2021. Τα ιδιωτικά νοικοκυριά αποτελούσαν το 54% αυτής της σπατάλης, με περισσότερους από 31 εκατομμύρια τόνους μόνο τη συγκεκριμένη χρονιά.
Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αποβλήτων αυτού του είδους (21%) ήταν ο κλάδος της παραγωγής τροφίμων και ποτών, ενώ ακολουθούν η πρωτογενής παραγωγής (5 εκατομμύρια τόνοι, 9% του συνόλου), τα εστιατόρια και υπηρεσίες τροφίμων (πάνω από 5 εκατομμύρια τόνοι, 9%) και τέλος το λιανεμπόριο και άλλοι διανομείς τροφίμων (λίγο πάνω από 4 εκατομμύρια τόνους, 7%).
Διαβάστε ακόμη
Η καλύτερη των τελευταίων ετών η φετινή πασχαλινή περίοδος – «Έκρηξη» για τα ταξίδια στο εξωτερικό
Jefferies για Εθνική Τράπεζα: Νέα αύξηση στην τιμή στόχο για τη μετοχή στα 10,35 ευρώ (γραφήματα)
Φρούτα – λαχανικά: Αύξηση 50% στις εισαγωγές τον Απρίλιο του 2024
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ