Μετά από ένα χρόνο απομακρυσμένης εργασίας η η Google δίνει σε ορισμένους εργαζόμενους της τη δυνατότητα να επιστρέψουν και πάλι στο «φυσικό» τους περιβάλλον
Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν μία από τις πρώτες Αμερικανικές εταιρείες που αποφάσισε να εφαρμόσει το καθεστώς τηλεργασίας, λίγο μόλις αφότου ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού. Με την ανάπτυξη των εμβολιασμών και την άρση των lockdown η κατάσταση αλλάζει και ήδη ο Ceo της Google, Σούνταρ Πιτσάι, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε σε όλους τους υπαλλήλους τους, τους παροτρύνει να επιστρέψουν και πάλι πίσω στα γραφεία τους για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, επικαλούμενος τα επιδημιολογικά δεδομένα..
Πόσο καλά λειτουργούν οι Big Tech από απόσταση;
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, στο email, ο Πιτσάι τίθεται υπέρ της επιστροφής στο γραφείο γράφοντας συγκεκριμένα, «Για περισσότερα από 20 χρόνια, οι υπάλληλοί μας έρχονται στο γραφείο για να λύσουν ενδιαφέροντα προβλήματα – σε ένα καφέ, γύρω από έναν πίνακα ή κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού κρίκετ.»
Σε μέρη μάλιστα, όπου έχει ήδη επιτραπεί η επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία της εταιρείας «σχεδόν το 60% των Googlers έχει προτιμήσει το φυσικό εργασιακό περιβάλλον από την τηλεργασία» αποκαλύπτει ο Πιτσάι. Για τον ίδιο, ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, θα έβρισκε το 60% των υπαλλήλων να δουλεύει ξανά στο γραφείο τους, το 20% να βρίσκεται σε «νέες τοποθεσίες» και το 20% να εργάζεται από το σπίτι.
Όσον αφορά στο εργασιακό καθεστώς που θα υιοθετήσει από εδώ και στο εξής ο τεχνολογικός κολοσσός, ο Ceo της Google, αναφέρει πως οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στο γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες και τις υπόλοιπες δύο θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται «από όπου τους ταιριάζει καλύτερα». Ορισμένοι υπάλληλοι, ωστόσο, «θα πρέπει να εργάζονται από το γραφείο περισσότερες από τρεις ημέρες την εβδομάδα λόγω της φύσης του αντικειμένου τους που δεν διευκολύνεται από την τηλεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τι σκοπεύουν να κάνουν άλλες μεγάλες εταιρείες;
Πολλοί ήταν εκείνοι – ειδικά στη Silicon Valley – οι οποίοι υποστήριζαν πως η εργασία από το σπίτι θα γίνει ο κανόνας μετά την πανδημία. Η διοίκηση του Twitter, έχει ανακοινώσει πως οι εργαζόμενοι του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να εργάζονται από το σπίτι «για πάντα». Και η Facebook, όμως συνεχίζει να στηρίζει την εξ αποστάσεως εργασία.
Διαβάστε ακόμα:
Άγονοι οι πλειστηριασμοί για Γουλανδρή και Βωβό
Bitcoin: Από την αγκαλιά του Έλον Μασκ στα τάρταρα – Πώς «xάθηκαν» $280 δισ. από την αγορά crypto