search icon

Επιχειρήσεις

Thrakon: Εγκαινίασε το 6ο εργοστάσιο στην Ελλάδα – Επένδυση ύψους €6 εκατ. (pics)

Επενδυτικό πλάνο που θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια

Το έκτο κατά σειρά εργοστάσιο στην Ελλάδα εγκαινίασε η Thrakon, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες έρευνας, παραγωγής και εμπορίας έτοιμων δομικών προϊόντων, κονιαμάτων, χρωμάτων και βερνικιών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας είναι μία επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ. Έχει παραγωγική δυναμικότητα 300.000 τόνων ετησίως, έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας τις καλύτερες βιομηχανικές πρακτικές, ενώ περιλαμβάνει και τον πλέον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, η νέα υπερσύγχρονη μονάδα διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή, με την παραγωγική διαδικασία να ξεκινάει από τη θραύση ανθρακικού ασβεστίου, την κοσκίνιση και την παραγωγή πολλών διαφορετικών κλασμάτων και να ολοκληρώνει με την ανάμιξη και τη συσκευασία του τελικού προϊόντος.

Ο σχεδιασμός του νέου εργοστασίου ξεκίνησε τον Μάρτιο 2018 και διήρκησε 3 χρόνια, με τις εκσκαφές και την κατασκευή να ξεκινούν τον Ιανουάριο 2022.

«Είμαστε περήφανοι που εγκαινιάζουμε το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων στην Ελλάδα, καθώς αυτό αποτελεί το επιστέγασμα της προσήλωσής μας στην αγορά και των προοπτικών ανάπτυξης στις οποίες προσβλέπουμε, τόσο για την εταιρεία, όσο και για τη χώρα συνολικά. Είναι διαρκής μας δέσμευση η παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας και η νέα μας μονάδα θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε εχθές κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης ο Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Thrakon.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδύσεις του ομίλου σε παραγωγικές εγκαταστάσεις από την ίδρυση έως σήμερα ξεπερνάνε τα 53 εκατ. ευρώ. «Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης έως σήμερα ο όμιλός μας έχει επενδύσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ», επισήμανε.

Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Thrakon

Η Thrakon, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, έχει επενδυτικό πλάνο που θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια. Οι επενδύσεις θα εστιάσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, τη γεωγραφική επέκταση της δραστηριότητάς της σε άλλες χώρες και την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Ήδη από τον Ιανουάριο 2024 τα προϊόντα της Thrakon θα παράγονται στην Ιταλία και θα διατίθεται σε όλη την αγορά από τουλάχιστον 70 πωλητές.

Η Thrakon ξεκίνησε την πορεία της ιδρύοντας το πρώτο της εργοστάσιο κονιαμάτων στην Ορεστιάδα το 1996, όπου πλέον διαθέτει συνολικά 3 εργοστασιακές μονάδες. Η δεύτερη μονάδα παράγει αυτόκλειστο κυψελωτό σκυρόδεμα ΥTONG, ενώ η τρίτη παράγει διογκωμένη πολυστερίνη. Το 2011 η Thrakon εξαγόρασε τη βιομηχανία παραγωγής κονιαμάτων Βιοδόμ, αποκτώντας παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη περιοχή της Χαλκηδόνας.

Jon Sjoborg, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου THRAKON

Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία εξαγόρασε την Βιομηχανία Carmyco, αποκτώντας παραγωγικές εγκαταστάσεις χρωμάτων και υγρών προϊόντων στα Οινόφυτα, προσθέτοντας την έκτη μονάδα της, για την παραγωγή κονιαμάτων στην ίδια περιοχή.

Η Thrakon διαθέτει συνολικά 6 εργοστάσια στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, 3 εργοστασιακές μονάδες βρίσκονται στην Ορεστιάδα, οι οποίες παράγουν κονιάματα, αυτόκλειστο κυψελωτό σκυρόδεμα ΥTONG και διογκωμένη πολυστερίνη. Ένα ακόμη εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων βρίσκεται στην Χαλκηδόνα, ενώ δυο εργοστασιακές μονάδες λειτουργούν στην περιοχή των Οινοφύτων, με τη μία να παράγει χρώματα και υγρά προϊόντα και τη δεύτερη να αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων στην Ελλάδα.

Ο όμιλος THRAKON – YTONG κατατάσσεται στους πιο αξιόπιστους παραγωγούς δομικών υλικών και χρωμάτων στην Ελλάδα, με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα και δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Σιγκαπούρη, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Αιθιοπία, Φιλιππίνες, Ισραήλ, Β. Μακεδονία κλπ). Διαθέτει επίσης θυγατρικές εταιρείες στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Ο όμιλος ήδη από το 2014 εφαρμόζει καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον παραγωγικές διαδικασίες παράγοντας ενέργεια από βιοκαύσιμα. Ο όμιλος απασχολεί 221 εργαζόμενους, ενώ 123 άμεσες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη της οικονομική κρίσης έως και σήμερα. Οι 60 είναι πτυχιούχοι AEI/TEI, ενώ από το σύνολο του προσωπικού 70 εργαζόμενοι απασχολούνται στον Έβρο.

Διαβάστε ακόμη

Οι τελικές αποφάσεις για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Εκτόξευση των ναύλων για τα φορτηγά πλοία προκαλεί η στήριξη του Πεκίνου στους κατασκευαστές

Παπαθανάσης: Στο Ταμείο Ανάκαμψης έργο ύψους €70 εκατ. για κέντρα φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Exit mobile version