Η ελληνική αγορά της πληροφορικής πραγματοποιεί «άλματα» τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια, όχι μόνο ως προς τα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών του κλάδου, αλλά και σε επίπεδο τεχνολογικών επιτευγμάτων, με την παροχή ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται σχεδόν σε κάθε δραστηριότητα.
Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για ένα project-έκπληξη από την πλευρά της Specisoft, με CEO της ένα έμπειρο στέλεχος, τον Θεοκλή Βασιλειάδη και έτος ίδρυσης της το 1987:
Οι εξελίξεις αφορούν κατά πρώτο λόγο την υλοποίηση ενός λογισμικού με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το οποίο θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους (επενδυτές) την διασύνδεσή τους με όλα τα χρηματιστήρια των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G20) και κατά δεύτερο «κυοφορείται» η σύσταση μιας νέας θυγατρικής για το συγκεκριμένο αντικείμενο, που θα υποστηρίξει το εγχείρημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, η Specisoft σκοπεύει σε πρώτη φάση να καταθέσει επενδυτική πρόταση για το νέο της προϊόν στο ανακοινωθέν πρόγραμμα: «Ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών», με καταληκτική ημερομηνία 31/12/2022.
Η εν λόγω πρόταση της Specisoft συσχετίζεται με τη δημιουργία λογισμικού της κατηγορίας FinTech. Προς αυτή την κατεύθυνση, το νέο project της θα περιλαμβάνει την υλοποίηση πλατφόρμας επιλογής χαρτοφυλακίου μετοχών, για όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου.
Με την υποβολή του σχεδίου της η ελληνική εταιρεία πληροφορικής προσβλέπει στην προώθηση του νέου προσαρμοσμένου λογισμικού της στο εξωτερικό.
Πρώτα οι G7, μετά οι G20
Ποιος θα είναι ο μηχανισμός του; Στα πλαίσια της ανάπτυξης του λογισμικού αυτού θα πραγματοποιηθεί έρευνα για τα ειδικά χαρακτηριστικά της κάθε χρηματιστηριακής αγοράς, μέσω των αλγορίθμων machine learning της εταιρείας, που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του.
Μάλιστα, το λογισμικό αναμένεται να παραμετροποιηθεί για τα χρηματιστήρια, σε πρώτο χρόνο, των G7 και αργότερα των G20.
Πηγές με γνώση των εξελίξεων, επισημαίνουν ότι πέρα από τη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων Marketing και Πωλήσεων της εταιρείας που θα αναλάβουν τμήμα της προώθησής του προϊοντος στο εξωτερικό, θα χρησιμοποιηθούν διεθνείς πλατφόρμες για το λανσάρισμά του, μέσω κυρίως των σχετικών κοινωνικών δικτύων.
Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το λογισμικό που προετοιμάζει η Specisoft υπάγεται, ουσιαστικά, στο πλάνο για την ολοκληρωμένη έξοδό της στις διεθνείς αγορές.
Πρόκειται για μια ενέργεια καθαρά εξωστρεφούς χαρακτήρα που επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία έχει στραμμένη την προσοχή της στα πεδία αιχμής του κλάδου, όπως αναφέρουν στελέχη της.
Ανεξαρτήτως της πορείας της πρότασής της στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, η Specisoft θα κινηθεί ούτως ή άλλως προς την υλοποίηση του λογισμικού για τα χρηματιστήρια ιδρύοντας μια νέα, ξεχωριστή εταιρία για το σκοπό αυτό.
Οι σκέψεις για το ΧΑ
Η πιθανή μελλοντική είσοδος της Specisoft στο ΧΑ (εναλλακτική αγορά) είναι κάτι που υπάρχει στις σκέψεις της διοίκησης (πόσο μάλλον σε μια εποχή που ο κλάδος χαρακτηρίζεται και από τις χρηματιστηριακές του εξελίξεις), αλλά αυτό προς το παρόν, δεν αναμένεται πολύ σύντομα. Ή τουλάχιστον θα εξετασθεί όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.
Πέρα από αυτή την προοπτική, η Specisoft αυτοπροσδιορίζεται ως μια εταιρεία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού, σε θέματα που περιέχουν γνώση, υψηλή εξειδίκευση, ειδικούς αλγόριθμους βελτιστοποίησης και πολύ μεγάλης κλίμακας επεξεργασία στοιχείων.
Εξειδικεύεται, ανάμεσα σε άλλα στις κατηγορίες:
- Επιχειρηματικό λογισμικό (Επιχειρησιακός προγραμματισμός – Business Plan, Οικονομικές Αναλύσεις Ισολογισμών, Αποτίμηση αξίας Επιχειρήσεων, Πρότυπη Κοστολόγηση,
- Προβλέψεις, Αξιολογήσεις Επενδύσεων κ.α.), Χρηματοοικονομικό λογισμικό (Θεμελιώδης Ανάλυση, Επιλογή Χαρτοφυλακίου κ.α.), Επιχειρησιακά Παίγνια (Business Simulators),
- Βελτιστοποιήσεις Οικονομικών Προβλημάτων, Εκπαιδευτικό λογισμικό, Αναλύσεις επιχειρήσεων με σκοπό την αξιολόγηση τους απο Τράπεζες κ.α.
Στο ευρύ πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις, σύμβουλοι επιχειρήσεων, λογιστικά γραφεία, δημόσιοι οργανισμοί, δήμοι κ.α.
Μεταξύ των 1.500+ πελατών της ανήκουν πάνω από 85 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ), η επαγγελματική εκπαίδευση (Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ), κολέγια, οργανισμοί σεμιναρίων, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) κ.α., τα οποία εξοπλίζουν τα εργαστήριά τους με προγράμματα της εταιρείας και χρησιμοποιούνται άμεσα στην διαδικασία της εκπαίδευσης των εκπαιδευομένων τους.
Διαβάστε ακόμη
Ξέσπασε πόλεμος για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις – Στην αντεπίθεση οι διαχειριστές ακινήτων «Airbnb»
6+1 πρώην δισεκατομμυριούχοι – Επένδυσαν σε cryptos και έμειναν… στον άσσο (pics)
Τα τρία ραντεβού του Nolita, το «Do svidaniya» της Γκρίσιν και το dark της Leroy Merlin