search icon

Επιχειρήσεις

SHOPFLIX: Ως τον Μάρτιο στον «αέρα» το νέο marketplace που στήνουν Χρ. Καλογεράκης και όμιλος Μαρινάκη

Το project που εντάχθηκε πρόσφατα στον αναπτυξιακό νόμο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης – Το ύψος της επένδυσης, η δυναμικότητα του και οι υπηρεσίες του

Στον «αέρα» αναμένεται να βρεθεί ως το τέλος του α’ τριμήνου το νέο μεγάλο online marketplace το οποίο «στήνει» ο πρώην επικεφαλής της Public MediaMarkt Χρήστος Καλογεράκης μέσω της εταιρείας Wellcomm, στην οποία έχει εισέλθει μετοχικά ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το project, που θα ανταγωνιστεί ευθέως το Skroutz και τo Public Marketplace, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η εντατική εκπαίδευση τόσο στα μέλη της ομάδας που θα το «τρέξει» όσο και στα συνεργαζόμενα καταστήματα, που θα συναποτελούν το marketplace.

Το όνομα του θα είναι SHOPFLIX.gr, σε μία προφανή προσπάθεια να αξιοποιηθεί το «ρεύμα» που υπάρχει τα τελευταία χρόνια για τις πλατφόρμες με την κατάληξη –flix.

Μάλιστα πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 31 Δεκεμβρίου 2021 το επενδυτικό σχέδιο της Wellcomm εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού νόμου. Με βάση την απόφαση ένταξης, η επένδυση για την «ίδρυση διαδικτυακής πύλης – marketplace, δυναμικότητας 150 συμβεβλημένων επιχειρήσεων» είναι περίπου 4 εκατ. ευρώ. Μέσω του αναπτυξιακού η εταιρεία θα λάβει 1,19 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιδότησης κόστους δημιουργούμενης απασχόλησης.

Συνολικές λύσεις και νέο γκρουπ εταιρειών

Η νέα πλατφόρμα θα επιχειρήσει να δώσει συνολικές λύσεις στο κομμάτι που αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων και δικές της υπηρεσίες παραδόσεων. Γι αυτό εξάλλου και το πλάνο ανάπτυξης της συνδέεται και με την εταιρεία ταχυμεταφορών Courier Center, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών εξαγόρασε ο κ. Μαρινάκης τον περασμένο Ιούνιο.

Σημειωτέον ότι με την εξαγορά τότε, ο όμιλος Μαρινάκη είχε γνωστοποιήσει την απόφαση του να δημιουργήσει ένα νέο γκρουπ εταιρειών που θα δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές (consumer services) την ευθύνη του οποίου θα έχει συνολικά ο κ. Χρήστος Καλογεράκης από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Σε ο,τι αφορά την Wellcomm, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο ΓΕΜΗ, συστάθηκε τον Μάρτιο του 2021 και έχει έδρα στον Πειραιά. Ως αντικείμενο έχει «την εμπορία μέσω διαδικτυακών τόπων (websites) ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων, ή σε καταστήματα ή και εκτός και εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, ηλεκτρονικό ή φυσικό, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, πάσης φύσεως προϊόντων». Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και μοναδικός της μέτοχος είναι η Forenor Limited, με έδρα την Κύπρο.

Τα πρόσωπα «κλειδιά»

Πρώτος Σύμβουλος – Διαχειριστής της εταιρείας έχει οριστεί ο Χρήστος Καλογεράκης, που δηλώνει Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Welcomm. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος είχε αποχωρήσει από τον όμιλο Olympia τον Οκτώβριο του 2020 έπειτα από έξι χρόνια επιτυχημένης πορείας στο τιμόνι της Public και στην συνέχεια της Public-MediaMarkt (PMM).

«Είμαστε ένας νέος όμιλος επιχειρήσεων που συνδυάζει την τεχνολογία με την δημιουργικότητα για να οικοδομήσει καινοτόμες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Wellcomm καθοδηγείται από την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της καθώς πιστεύουμε ακράδαντα πως οι άνθρωποι αποτελούν το κλειδί για την καινοτομία και την επιτυχία» αναφέρει στην επίσημη σελίδα της στο LinkedIn η Wellcomm, που εμφανίζεται να έχει ήδη εντάξει στο δυναμικό της αρκετά σημαντικά στελέχη που συνεργάστηκαν στενά με τον κ. Καλογεράκη στη θητεία του στον Όμιλο Olympia και ιδιαίτερα την Public.

Μεταξύ αυτών ο κ. Άκης Χαμαμτζόγλου, πρώην Διευθυντής Τεχνολογίας του Ομίλου Olympia, που έχει πάρει πάνω του το τεχνικό κομμάτι δημιουργίας και ανάπτυξης της πλατφόρμας, και η κα Ρενάτα Φωτεινού, πρώην επικεφαλής Marketplace & Content της Public, που έχει αναλάβει καθήκοντα Εμπορικής Διευθύντριας.

Πηγές από την εταιρεία εξηγούσαν στο newmoney.gr ότι η χρονική συγκυρία για την λειτουργία του νέου marketplace είναι η πλέον κατάλληλη, αφού η άνοδος του online shopping κατά την τελευταία διετία τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως είναι εντυπωσιακή. «Λόγω του COVID-19 και των συχνά κλειστών φυσικών καταστημάτων, η μοναδική διέξοδος των καταναλωτών ήταν -και σε μεγάλο βαθμό παραμένουν- οι ηλεκτρονικές αγορές. Όλα δείχνουν ότι η συνήθεια αυτή καθιερώθηκε ως αγοραστική ρουτίνα και ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη:

Tι ψάχνει ο δισεκατομμυριούχος Khaled Juffali στην Ελλάδα – Γιατί συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (pics)

Στην Τανάγρα τα πρώτα έξι Rafale – Θα πετάξουν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

«Ποδαρικό» στις αγορές με 10ετές ομόλογο για έως 3 δισ. ευρώ

Exit mobile version