Χρονιά ισχυρών επιδόσεων αναμένεται και το 2022 για την Profile Software, με τον CEO της εισηγμένης Ευάγγελο Αγγελίδη να έχει ήδη τοποθετήσει τον πήχη των εσόδων της για φέτος πάνω από τα 25 εκατ. ευρώ, από 20,1 εκατ. ευρώ πέρσι.
Όμως, μετά το «άλμα» του +34% στον κύκλο εργασιών της εταιρείας το 2021 σε σύγκριση με την χρήση του 2020 και την εκτίναξη των καθαρών κερδών της στο ρεκόρ των 2,9 εκατ. ευρώ, οι προσδοκίες της διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα και για τα προσεχή χρόνια λόγω και της ενεργού συμμετοχής της στους διαγωνισμούς και την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του ευρύτατου Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δημοσίου τομέα στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, δημιουργείται η προοπτική ότι ο εκτιμώμενος σύνθετος μέσος ρυθμός ανάπτυξης της Profile για την 5ετία 2021-2026 (EPS CAGR) θα κυμανθεί γύρω στο 25%, παράλληλα με την πρόβλεψη για τιμή στόχο μετοχής στα 10 ευρώ τους επόμενους 12μήνες, με ανοδικούς καταλύτες μια πιθανή νέα εξαγορά άλλης εταιρείας (αξίας κοντά στα 5 εκατ. ευρώ) η οποία θα προσθέσει +0,5 ευρώ στην μετοχή και τα έσοδα από τα έργα RRF επιπλέον +0,5 ευρώ, σύμφωνα με την ανάλυση της Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. (Pantelakis Securities S.A.) –στοιχεία τα οποία υιοθετούνται από την διοίκηση της εισηγμένης.
Η μια είδηση είναι ότι έπεται και δεύτερη εξαγορά από ευρωπαϊκή αγορά, ύστερα από την περσινή απόκτηση της Σκανδιναβικής Centevo, με την Profile να αξιολογεί εταιρείες που θέτει στο επενδυτικό της «στόχαστρο»…
Με βάση την ανάλυση, υπάρχουν «σταθερά βήματα που οδηγούν σε μεγάλη επιτυχία».
Ως καλή επιλογή για την ανάπτυξη της αναφέρεται η συμμετοχή της Profile στα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης projects.
Η ελληνική εισηγμένη διαθέτει την εξειδίκευση από έργα όπως banking, pension funds, treasury, compliance-surveillance, στον χρηματοοικονομικό τομέα σε χώρες όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία, κ.α. η οποία σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία της φέρνουν της τεχνογνωσία που χρειάζεται στη ψηφιακή μεταρρύθμισή του Ελληνικού Δημόσιου τομέα, διαφοροποιώντας το αποτέλεσμα.
Εν ολίγοις, η ιδιαίτερα διεθνοποιημένη (με δραστηριότητες σε +45 χώρες) κατ’ εξοχήν εταιρεία πληροφορικής του χρηματοπιστωτικού τομέα ανεβάζει …ταχύτητα και στα έργα ψηφιοποίησης του ελληνικού δημοσίου.
Σημειώνεται βέβαια ότι ο όμιλος έχει ήδη παρουσία και έχει υλοποιήσει έργα μεγάλης κλίμακας για τον ελληνικό δημόσιο τομέα με επιτυχία σε υπουργεία όπως τα Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μεταφορών, Οικονομικών κ.α.
Fintech και RRF
Η ανάπτυξη στον κλάδο του Fintech με παροχή προϊόντων και υπηρεσιών σε μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων εντός και εκτός συνόρων, σε συνδυασμό με την συμμετοχή της ελληνικής εταιρείας πληροφορικής στους διαγωνισμούς του δημοσίου τομέα υπολογίζεται ότι θα προσφέρουν σημαντική αύξηση εσόδων.
Οι τάσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα παραμένουν σταθερές και αναδύουν μεγάλες ευκαιρίες, εξ’ αιτίας και του γεγονότος ότι η γενικότερη αναδιάρθρωση του σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνει την ζήτηση για τραπεζικές λύσεις και λύσεις λογισμικού διαχείρισης επενδύσεων και περιουσίας.
Ένας από τους κύριους στρατηγικούς στόχους της Profile είναι να αξιοποιήσει τις εξειδικευμένες αγορές υψηλής ανάπτυξης και να επεκτείνει το διεθνές της αποτύπωμα (σήμερα αντιπροσωπεύει το 70% των πωλήσεων), διευρύνοντας το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της…
Ταυτόχρονα, η συνεισφορά των έργων RRF θα συμβάλει σημαντικά στα έσοδα του ομίλου (μέσος όρος 2022-27 περί του 30% επί των συνολικών εσόδων) – αλλά και όχι μόνο – αναμένοντας σε βάθος 4ετίας τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ από έργα που άπτονται, φυσικά, των δραστηριοτήτων της π.χ. χρηματοοικονομικός τομέας.
Κατά την παρουσίαση της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο CEO κ. Αγγελίδης δεν είχε αποκλείσει, πάντως, το ενδεχόμενο να αυξηθεί η «πίτα» των δημοσίων έργων για την Profile ακόμα και στα 100 εκατ. ευρώ ως το 2026.
Υπενθυμίζεται, ότι η εταιρεία τo 2021 υπέγραψε 23 νέες συμβάσεις σε 12 χώρες (με αξία 13 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 46% σε σχέση με το 2020), ή περίπου 2 κάθε μήνα και παρέδωσε 15 έργα την περασμένη χρονιά, ενώ δραστηριοποιείται σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία, Κεντρική και Νότια Αμερική, με περισσότερους από 300 πελάτες στο χαρτοφυλάκιό της!
Από τα +25 εκατ. ευρώ που υπολογίζονται οι πωλήσεις της Profile για το 2022, τα 7 εκατ. ευρώ περίπου θα προέρθουν από την Σκανδιναβία, από όπου εξαγοράσθηκε το 2021 η Centevo.
Βασικός μέτοχος είναι ο ιδρυτής Μπάμπης Στασινόπουλος ο οποίος κατέχει ποσοστό 44,5% στην Profile, με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές να ελέγχουν το 16,9%, τους Έλληνες θεσμικούς 9,5%, τα ανώτατα στελέχη 14% και το υπόλοιπο (15,2%) άλλοι εγχώριοι ιδιώτες επενδυτές.
Ένα άλλο εύρημα θεωρείται ότι η αποτίμηση της εταιρείας με βάση τον δείκτη EV/EBITDA για το 2023 διαμορφώνεται 50% χαμηλότερα από τις ομοειδείς εταιρείες στο εξωτερικό.
Διαβάστε ακόμη:
Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο εισηγείται η ΕΕ – Τι περιλαμβάνει το 6ο πακέτο κυρώσεων
ΔΕΣΦΑ: Οι 4 προσφορές για το πλοίο που θα μετατραπεί σε πλωτή δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα