Όπως ήδη είναι γνωστό, η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει μια στρατηγική ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών τεχνολογίας FTTH (Fiber to the Home), με στόχο να φτάσει σε 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το 2026.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό εγχείρημα που κύριος του στόχος είναι να καλύψει τις επικοινωνιακές ανάγκες επιχειρήσεων και κατοικιών, καθώς στους 13 Δήμους που αφορούσε ο διαγωνισμός, θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνολικής έκτασης περίπου 2.278 χιλιομέτρων, το 70% (κατά προσέγγιση) του οποίου θα είναι εναέριο και 30% υπόγειο.

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου, ο δημόσιος διαγωνισμός που διεξήχθη πριν από μερικούς μήνες, αποτέλεσε το πρώτο βήμα στην συνεργασία της Phoenix Engineering με τη ΔΕΗ, αφού η πρώτη με την προσφορά που κατέθεσε, επιλέχθηκε και ανέλαβε την ανάπτυξη του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου στους Δήμους της Νέας Σμύρνης, της Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού και Φιλοθέης-Ψυχικού.

Η Phoenix Engineering διαθέτει την τεχνογνωσία για την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των σταδίων του project, το οποίο ξεκινά από την μελέτη των περιοχών και τον σχεδιασμό του δικτύου, ακολουθεί η αδειοδότηση και ολοκληρώνεται με την κατασκευή και την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς μέχρι στο σπίτι (FTTH).

Ακολουθώντας και αντιλαμβανόμενη τις τάσεις και τις ανάγκες ανάπτυξης υπερσύγχρονου δικτύου τηλεπικοινωνιών, ο όμιλος της Phoenix Engineering στοχεύει να συνεισφέρει ενεργά στη διαδικασία εκσυγχρονισμού της χώρας.

Η Phoenix Engineering με την ανάληψη ενός τόσο σημαντικού έργου για λογαριασμό του μεγαλύτερου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, της ΔΕΗ, δηλώνει καθόλα έτοιμη να το φέρει σε πέρας και ανοίγει το δρόμο για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών της χώρας, ενδυναμώνοντας την παρουσία της στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Phoenix Engineering δραστηριοποιείται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών από το 2020 και αναλαμβάνει μεγάλα project πολυετούς συνεργασίας για τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών στην Γερμανία, την Ελλάδα και την Ολλανδία.

 

Διαβάστε ακόμη:

Υπουργείο Εργασίας: Αφορολόγητo και ακατάσχετo το ποσό της δημόσιας δαπάνης για έξοδα κηδείας

ΑΑΔΕ: Στα 113,7 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία το 2022

Αναδρομικά πρόστιμα έως και 65 χρόνια(!) για τα αδήλωτα τετραγωνικά