search icon

Επιχειρήσεις

Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (Βενέτη): Το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας μετά και την εξαγορά της Παγωτά Δωδώνη (pic)

Η εταιρεία παράλληλα με την εξαγορά μικρών ποιοτικών εταιρειών παραγωγής προϊόντων, ενώ παράλληλα κινείται στην κατεύθυνση εξασφάλισης πρώτων υλών παραγωγής που προέρχονται από τον τόπο μας

Με την πρόσφατη εξαγορά της Παγωτά Δωδώνη, η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ βάζει ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την αποψίλωση των παραγωγικών μονάδων της χώρας, ενώ παράλληλα εκλείπουν οι πρώτες ύλες. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΒΕΝΕΤΗ έχει αποφασίσει στρατηγικά να επενδύσει στην εξαγορά μικρών ποιοτικών εταιρειών παραγωγής προϊόντων, ενώ παράλληλα κινείται στην κατεύθυνση εξασφάλισης πρώτων υλών παραγωγής που προέρχονται από τον τόπο μας. Ως τέτοιες καθοριστικές πρώτες ύλες θεωρούμε, για παράδειγμα ,το γάλα και το λάδι», λέει ο βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΕΝΕΤΗ, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Ο ίδιος, δε, κρούει κι ένα καμπανάκι κινδύνου. «Βλέποντας πως και η νομοθεσία της Ε.Ε. κινείται όλο και περισσότερο προς τα τεχνολογικά προϊόντα διατροφής, θεωρούμε πως η επισιτιστική κρίση είναι κοντά», λέει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει: «Ως απάντηση στο περιβάλλον αυτό, δημιουργούμε νέα concept καθημερινότητας ώστε να δίνουμε λύσεις στις διατροφικές ανάγκες του καταναλωτή. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και με τα καταστήματα Δωδώνη: Ολοι γνωρίζουμε πως η Δωδώνη είναι μια ελληνική εταιρεία που συνδέθηκε ιστορικά με την αυθεντικότητα και τις άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Στόχος μας λοιπόν είναι να προσφέρουμε αληθινό παγωτό. Από φυσικό γάλα. Από αληθινή φάρμα που σέβεται τα ζώα της».

Η νέα επένδυση, πάντως, θα συνοδευτεί από μια συντηρητική πολιτική ανάπτυξης, κυρίως λόγω των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, εξηγεί ο ίδιος. «Δεν μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια, καθώς η εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών, των μηχανημάτων και των ενοικίων καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξουμε νέα καταστήματα στον χώρο της αρτοποιίας», σημειώνει σχετικά ο κ. Μονεμβασιώτης. Και προσθέτει: «Το κόστος ενός καταστήματος έχει διπλασιαστεί και στο μέλλον ο χώρος της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής θα βιομηχανοποιηθεί και θα καταλήξει στα σούπερ μάρκετ. Αυτό μας αναγκάζει να προχωρήσουμε σε αγορές μικρών δικτύων και σε συνεργασίες με επιχειρήσεις που έχουν την ίδια κουλτούρα και το ίδιο όραμα γύρω από τα τρόφιμα».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΒΕΝΕΤΗ, πρωταρχικός στόχος της εταιρείας στη σημερινή συνθήκη είναι να παραμείνει σε σταθερή πορεία. «Με όλα αυτά που συμβαίνουν σε διεθνές γεωπολιτικό επίπεδο αλλά και με τη ρευστότητα της κατάστασης στη χώρα μας, μοναδικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας», λέει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, απαριθμεί τρεις μεγάλες προκλήσεις που έχει σήμερα να αντιμετωπίσει η εταιρεία: «Η ακρίβεια των πρώτων υλών και των μηχανημάτων αλλά και η σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Δεν βρίσκουμε εργαζόμενους να επανδρώσουμε τα καταστήματά μας».

Μείζον πρόβλημα για τον ίδιο είναι και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως το ιστορικό «Jackson Hall» στο Κολωνάκι θα ανοίξει το προσεχές διάστημα από τη ΒΕΝΕΤΗ, έπειτα από εννέα ολόκληρα χρόνια «περιπετειών», ενώ ο στόχος της εταιρείας για μεταφορά της παραγωγής σε ένα νέο εργοστάσιο που θέλει να κατασκευάσει στα Οινόφυτα παραμένει ακόμα στα χαρτιά λόγω γραφειοκρατικών θεμάτων. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η γραφειοκρατία σήμερα στη χώρα μας είναι τρόπος είσπραξης χρημάτων από την Πολιτεία», σχολιάζει ο κ. Μονεμβασιώτης. «Την ενδιαφέρει να τη διατηρεί για να έχει έσοδα. Κάθε υπηρεσία στη χώρα μας είναι και μια πηγή εσόδων για το κράτος», προσθέτει.

Κλείνοντας η συζήτηση πηγαίνει και στις νέες καταναλωτικές συνήθειες. «Δυστυχώς, αυτές έχουν αλλάξει προς τη χειρότερη κατεύθυνση, διότι ο καταναλωτής σήμερα επηρεάζεται πολύ από τις τάσεις του Διαδικτύου και τα social media», λέει ο ίδιος. «Η ζωή του επιδεινώνεται καθημερινά. Το στοίχημα από δω και στο εξής θα είναι πώς θα βρίσκουμε τρόφιμα απαλλαγμένα από τις παρεμβάσεις της τεχνολογίας», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη  

Λογαριασμοί ρεύματος: Τιμωρούνται οι ασυνεπείς καταναλωτές – Πού θα φτάσει η πράσινη κιλοβατώρα τον Ιούλιο  

Δακτύλιος: Εξετάζεται σοβαρά η κατάργησή του

Ψυχικό: Στις φυλακές μπαινόβγαινε ο 44χρονος εκτελεστής του τοπογράφου – Η απαγωγή Παναγόπουλου και οι ληστείες 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version