Στην Αθήνα ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, η εκδήλωση της 5ης επετείου του προγράμματος Visa Innovation Europe, με τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών της Visa, των συνεργατών του προγράμματος και επιχειρήσεων από το οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Το Visa Innovation Program είναι μια πλατφόρμα συνεργασίας σχεδιασμένη για τις νεοφυείς εταιρείες fintech που στόχο έχει να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν, να ενισχύσουν την αξία της πρότασής τους και να αλληλεπιδράσουν με τη Visa και το ευρύ δίκτυο των πελατών και συνεργατών της. Οι κύριοι διαχειριστές του προγράμματος Visa Innovation στην Ελλάδα είναι οι εταιρείες Eleven και Endeavor.
Ο στόχος του προγράμματος Visa Innovation Europe, όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές και την Sevi Vassileva, γενική διευθύντρια Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας και Ισραήλ της Visa είναι να αναζητήσει και να εντοπίσει τις fintech εταιρείες που έχουν την μεγαλύτερη δυναμική να συνεργαστούν και να πραγματοποιήσουν πιλοτικά ή proof of concepts με πελάτες και συνεργάτες της Visa. Με στόχο οι λύσεις που προτείνουν να φτάσουν στην αγορά της χώρας που έχουν υποβάλει αίτηση έτοιμες προς χρήση. H κυρία Vassileva έδωσε έμφαση στην σημασία της καινοτομίας στο τρόπο πληρωμών και στις υπεραξίες που μπορεί να δώσει.
Το πρόγραμμα έχει δεχθεί περισσότερες από 900 αιτήσεις, οι επιλεγμένες εταιρείες Fintech ξεπερνούν τις 70, ενώ 400 περίπου εκατ. δολάρια χρηματοδότησης, συγκεντρώθηκαν από τις συμμετέχουσες εταιρείες Fintech μετά την ένταξη στο πρόγραμμα είτε ανεξάρτητα, είτε μέσω των επαφών των διαχειριστών του προγράμματος
Το πρόγραμμα μπορεί να υποστηρίξει την επέκταση της λύσης στην αγοράς κατά περίπτωση και να εξετάσει και άλλες δυνατότητες πέραν αυτού. Επιπλέον, οι fintechs επωφελούνται από σχετική εκπαίδευση, καθοδήγηση και επαφές με επιλεγμένους επενδυτές.
Τα οφέλη από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Visa Innovation Program περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ευκαιρίες συνεργασίας, πρόσβαση στην αγορά, καθοδήγηση, masterclasses, εργαστήρια και peer-to-peer συναντήσεις για ανταλλαγή γνώσεων σε ένα ευρύ επιχειρηματικό δίκτυο ειδικών παγκοσμίως και επενδυτών του οικοσυστήματος fintech. Επίσης, χρηματοδότηση και συγκεκριμένα Επαφές με μερικά από τα κορυφαία venture capital funds στην Ευρώπη που υποστηρίζουν νεοφυείς fintech εταιρείες.
Οι οκτώ εταιρείες που εισήχθησαν στο Visa Innovation Program Europe στις αρχές του έτους, και παρουσιάζουν την δράση τους σήμερα στην επετειακή εκδήλωση της Αθήνας είναι:
Billys (Ελλάδα): H Billys παρέχει μια κάθετη solution as a service (SaaS) πλατφόρμα για τη διαχείριση κτιρίων, που λύνει το ζήτημα της έλλειψης διαφάνειας, της αρχειοθέτησης και του συντονισμού στις πληρωμές με μετρητά για την παροχή υπηρεσιών σε κτίρια.
Cloudeo (Γερμανία, Ελλάδα): Στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που χαρακτηρίζει την πολυπλοκότητα και τον κατακερματισμό της γεωχωρικής αγοράς, η Cloudeo απλοποιεί τις γεωγραφικές επιχειρήσεις για πελάτες και συνεργάτες παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων γεωγραφικών δεδομένων, λογισμικού GIS (Geographic Information System) και εφαρμογών από διάφορους παρόχους σε μια ενιαία πλατφόρμα.
Envirly (Πολωνία): Το Envirly είναι ένα λογισμικό διαχείρισης αποτυπώματος άνθρακα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις εταιρείες να παρακολουθούν, να μετρούν και να μειώνουν το ανθρακικό αποτύπωμά τους, ενώ τις βοηθά να ανταποκριθούν στις ανάγκες των εταιρειών που υιοθετούν βιώσιμες στρατηγικές.
Futurae (Ελβετία, Ελλάδα): Η Futurae καθιστά τη διαδικασία ταυτοποίησης ευκολότερη και ασφαλέστερη για χρήστες και εταιρείες. Παράλληλα, βοηθά τους προγραμματιστές να ενσωματώσουν ασφαλείς και φιλικές προς τον χρήστη μεθόδους ελέγχου ταυτότητας στις εφαρμογές τους.
Loyale (Μάλτα): Η Loyale λύνει το πρόβλημα της διατήρησης πελατών και αυξάνει τα ποσοστά επαναλαμβανόμενων αγορών βοηθώντας τελικά τις επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν το μάρκετινγκ, να ενισχύσουν τις πωλήσεις και να αυξήσουν το ποσοστό επαναλαμβανόμενων αγορών.
Moveo (Ελλάδα): Η Moveo είναι μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική πλατφόρμα solution as a service (SaaS) που χρησιμοποιεί δεδομένα για να δημιουργήσει συνομιλητές τεχνητής νοημοσύνης που έχουν την ικανότητα να βελτιώνονται μόνοι τους. Η τεχνητή νοημοσύνη με 1 κλικ που έχουν αναπτύξει απορροφά άκοπα μη δομημένες πηγές δεδομένων επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αυτοματοποιούν εύκολα οποιαδήποτε διαδικασία.
MyTeam (Ελλάδα): Η MyTeam αξιοποιεί τη διαδικτυακή της πλατφόρμα για τη βελτιστοποίηση των καθημερινών λειτουργιών και της οικονομικής διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την επικοινωνία με τα μέλη τους.
PayNetX (Ηνωμένο Βασίλειο): Η PayNetX έχει αναπτύξει μια παγκόσμια υβριδική πλατφόρμα για να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται η παραδοσιακή και η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.
Διαβάστε ακόμη:
Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο «Ηρακλής ΙΙΙ» για μείωση των NPL’s
Το βρετανικό φιάσκο: Πώς σχολιάζουν τα διεθνή μέσα τη ματαίωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ