Επιστρέφει» φέτος δυναμικά, η Mobile World Congress (MWC) της Βαρκελώνης, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις – συνέδρια διεθνώς, στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και της καινοτομίας, έπειτα από την ακύρωση της διοργάνωσης λόγω του κορονοϊού τον Φεβρουάριο του 2020. Η MWC 2021, πραγματοποιείται μεταξύ 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, στο Fira Gran Via, στη Βαρκελώνη.
Την οργάνωση της ελληνικής αποστολής, στην οποία, θα συμμετέχουν 31 εταιρείες και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο της καινοτομίας, συντονίζουν ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Enterprise Greece.
Η φετινή αποστολή θα αναζητήσει ευκαιρίες συνεργασίας, μέσα από τις επαφές και τη δικτύωση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως και των επιχειρήσεων και οργανισμών που συμμετέχουν στην ελληνική αντιπροσωπεία, με εταιρείες και φορείς από ολόκληρο τον κόσμο. Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν για φέτος τον αριθμό των επισκεπτών στις 35.000, ενώ το συνέδριο θα αποτελέσει βήμα για περισσότερους από 350 ομιλητές.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται και το 4YFN, μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για τον χώρο των startups σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες δικτύωσης και αναζήτησης επιχειρηματικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες στην ελληνική αποστολή.
«Οι τηλεπικοινωνίες είναι ένας από τους τομείς που τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι όχι μόνο μπορεί να επιλύει γρήγορα τις εκκρεμότητές της με το παρελθόν, αλλά έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στην πρωτοπορία. Με έργα όπως το Ultra-Fast Broadband και μαζί με τις παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, η χώρα είναι σε θέση να πετύχει τη γρήγορη μετάβαση στο ευρωπαϊκό σχέδιο «Κοινωνία των Gigabit». Μέσω της δημοπρασίας του φάσματος για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς και της λειτουργίας του Ταμείου Φαιστός, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως πόλος καινοτομίας. Η ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress (MWC) 2021, στο κέντρο των τεχνολογικών εξελίξεων, μας δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε βέλτιστες πρακτικές σε κορυφαίο τεχνολογικά επίπεδο», δήλωσε ο Αθανάσιος Στάβερης, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σχετικά με την διοργάνωση.
Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου είπε ότι «η τεχνολογία αποτελεί ένα στρατηγικό τομέα ανάπτυξης για την Ελλάδα τον οποίο στηρίζουμε έμπρακτα στην Enterprise Greece έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα στοχευμένων υπηρεσιών. Μεταξύ αυτών είναι η εξωστρέφεια και η διεθνής δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας σε παγκόσμια γεγονότα θεσμό όπως η MWC 2021 που στηρίζουμε άμεσα και επί σειρά ετών. Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα είναι πλέον φέτος ανάμεσα στις πέντε χώρες της ΕΕ που έχουν δει τη μεγαλύτερη βελτίωση σε θέματα καινοτομίας.»
«Το φετινό MWC είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες διοργανώσεις, καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα. Ως ΣΕΚΕΕ έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι είμαστε μαζί σε κάθε συνθήκη, όσο απαιτητική και αν είναι. Η δημιουργία του ελληνικού περιπτέρου στο MWC 2021 αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της θέλησής μας να αγωνιζόμαστε και να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες, προκειμένου να αναδείξουμε την καινοτομία που παράγεται στην Ελλάδα», ανέφερε ο Γιώργος Μαρκατάτος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚΕΕ. Η αποστολή διοργανώνεται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETiA) και του Corallia.
Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην αποστολή είναι: AGEify, Allweb Solutions, Coffeco, Crossnics, Crowdpolicy, Cytech, Dataverse, Excelon, ExperiencesScanner, Fasmetrics, Growth Mindset, Hellenic Space Center, iCON Platforms, Inaccel, Liknoss, Modulus, Nanometrisis, Noveltech, Palo Services, Regate, Run4More, Siba, Solve, Tetragon, Trimsignal, VSMT και Ybeemaestro.
Στους συνεργάτες από τον χώρο του οικοσυστήματος που θα συμμετέχουν στην αποστολή περιλαμβάνονται το κέντρο Αρχιμήδης (ΕΚΠΑ), ο Δημόκριτος, το Invent ICT και το AdandPRLab (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Συνεργάτες της αποστολής είναι η HELEXPO και η ΕΒΙΔΙΤΕ, ενώ το AdandPRLab συνεργάζεται όσον αφορά στην επικοινωνία των δράσεων που θα υπάρξουν. Χορηγός επικοινωνίας της αποστολής είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Διαβάστε ακόμη
Στο δεύτερο στάδιο το ΣΔΙΤ του Ultra-Fast Broadband των 700 εκατ. – Όλο το πλαίσιο του διαγωνισμού
Φόρος εισοδήματος: Τέσσερις επιλογές για να τον πληρώσετε