search icon

Επιχειρήσεις

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Τhink Silicon: Η Ελλάδα βάζει στο επίκεντρο την καινοτομία

Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας, έκτασης 1.000 τ.μ., είναι εξοπλισμένες με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, γεγονός που τοποθετεί τη Think Silicon και την Ελλάδα σε βασικό κέντρο σχεδιασμού τεχνολογίας σε ολόκληρη την Ευρώπη

Τα εγκαίνια των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της Τhink Silicon στη Μεταμόρφωση Αττικής πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά το απόγευμα της Πέμπτης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια νέα πορεία στην οικονομία και την καινοτομία και επισήμανε ότι επενδύσεις όπως αυτές της Applied Materials αποδεικνύουν αυτό το γεγονός.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε επενδύσεις όπως των Microsoft και Volkswagen, υπογραμμίζοντας το κλίμα εμπιστοσύνης που δημιουργεί πλέον η Ελλάδα σε μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Δήλωσε δε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει αυτό το κλίμα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η χώρα δεν πρέπει να είναι γνωστή μόνο για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το φαγητό της, αλλά και για την τεχνολογία και την καινοτομία που παράγει, καθώς και για τις συνθήκες που δημιουργεί για τους επενδυτές.

Μάλιστα, όπως είπε, το οικοσύστημα καινοτομίας ανθίζει και κλάδοι όπως το Agritech και η υγεία ακμάζουν, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση θα παλέψει προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως ήδη κάνει με διάφορες δράσεις και νομοθετήματα», τόνισε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και το Pancake sorting, γνωστό ως «πρόβλημα της τηγανίτας»παραλληλίζοντάς το με την πορεία της καινοτομίας στην Ελλάδα, διερωτώμενος πόσα «γυρίσματα» χρειάζονται για να ανασυγκροτηθεί η οικονομία και πόσες κινήσεις απαιτούνται για να μπει μια νέα τάξη στην πορεία της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την Applied Materials και τη Think Silicon, ο Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του για το άνοιγμα του νέου κέντρου και τη συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ δήλωσε σίγουρος ότι η συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και της χώρας θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια.

Από start-up σε μέλος πολυεθνικής

H Think Silicon Μονοπρόσωπη A.E. ιδρύθηκε το 2007 στην Πάτρα (HQ) και έχει παραρτήματα στην Αθήνα (DC), στο Τορόντο (HQ North America), στο Όστιν του Τέξας (Sales office), στην Κολωνία (Sales office) και στην Ταϊπέι της Ταϊβάν (Sales office), εξυπηρετώντας πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη σχεδίαση και υλοποίηση υψηλής απόδοσης 2D & 3D Μονάδων Επεξεργασίας Γραφικών (Graphics Processors Units ή GPUs) και Ελεγκτών Οθόνης (Display Processors/Controllers) για την αναδυόμενη αγορά του Internet of Things (IoT), των φορέσιμων συσκευών (wearables), των οικιακών συσκευών και οθονών βιομηχανικού αυτοματισμού. Τα προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας που αναπτύσσει μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολοκληρωμένα συστήματα (ICs).

Επίσης, οι επεξεργαστές της εταιρείας αποτελούν ολοκληρωμένες λύσεις, καθώς συνοδεύονται από το απαιτούμενο λογισμικό και έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, καταλαμβάνουν πολύ μικρή επιφάνεια ολοκληρωμένου και έχουν εξαιρετικά χαμηλές απαιτήσεις μνήμης. Η εταιρεία εξειδικεύεται και στον σχεδιασμό Machine Learning Accelerators για την αγορά της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Η ομάδα σχεδιασμού αποτελείται από:

Oι πελάτες της Think Silicon είναι εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών όπως η Atmel / Microchip, Dialog Semiconductors, Sequans Communications, Faraday, Lattice Semiconductor και άλλες.

Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή αναπτυξιακή τροχιά, επεκτείνοντας σημαντικά τόσο την πελατειακή της βάση ανά τον κόσμο, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό της. Χαρακτηριστικό αυτής της ταχύτατης ανάπτυξης είναι πως τους τελευταίους μήνες το πελατολόγιό της έχει εμπλουτιστεί σημαντικά με μεγάλες εταιρείες του χώρου. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει παρουσία στην Πάτρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Επένδυση στο μέλλον

Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία προσλαμβάνει με υψηλό ρυθμό πολύ ταλαντούχους και έμπειρους μηχανικούς από όλον τον κόσμο. Τους τελευταίους 8 μήνες το 33% των εργαζομένων έχει στελεχωθεί απο μηχανικούς με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό, που λόγω του αντικειμένου της εταιρείας θέλησαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της και έτσι να επαναπατριστούν.

Αναφορικά με τις μελλοντικές προσλήψεις της εταιρείας, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, ο οποίος θα στελεχωθεί κυρίως απο μηχανικούς, αλλά και από εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα του marketing και των πωλήσεων. Τα σχέδια ανάπτυξης είναι φιλόδοξα και η εταιρεία προβλέπει ότι μέχρι το 2022 θα έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της.

Η Applied Materials τονίζει ότι επενδύει σε ταλέντα και πιστεύει ότι η σύνδεση της βιομηχανίας με τον ακαδημαϊκό χώρο είναι ο καλύτερος δρόμος για την καινοτομία και την ανάπτυξη τον τομέα της τεχνολογίας. Εξάλλου, τα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά ινστιτούτα παράγουν έρευνα παγκόσμιας κλάσης, η οποία ωστόσο θα πρέπει να μετατραπεί σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας και προϊόντα.

Ως πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, η Applied Materials συνεργάζεται στενά με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον επίκουρο καθηγητή Γεώργιο Κεραμίδα, με στόχο να οικοδομηθεί ένας ερευνητικός κόμβος στη Θεσσαλονίκη μέσω χρηματοδοτούμενων διδακτορικών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, τα οποία θα εστιάζουν στον σχεδιασμό υλικού (Hardware) και λογισμικού (Software) για επιταχυντές μηχανικής μάθησης.

Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας, έκτασης 1.000 τ.μ., είναι εξοπλισμένες με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, γεγονός που τοποθετεί τη Think Silicon και την Ελλάδα σε βασικό κέντρο σχεδιασμού τεχνολογίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης, εκτός από τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας της Ελλάδας, Χρήστος Δήμας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Applied Materials, Gary Dickerson και ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής, Applied AI Group of Applied Materials, Κώστας Μάλλιος.

Διαβάστε ακόμη

Γεμάτο φοροαπαλλαγές το νέο Ε1 του «κορωνοϊού»

Το παρασκήνιο του mega deal ρεκόρ των 2 δισ. για την Chipita και η επόμενη μέρα

Χ.Α: Εδραιώνεται η άνοδος – Ισχυρά κέρδη για τις Τράπεζες

Exit mobile version