search icon

Επιχειρήσεις

Μεγαλοεπενδυτής «δείχνει» Alibaba: «Μεγάλη ευκαιρία» η πρωταθλήτρια της… χασούρας για το 2020 -2021

Η Κίνα συνεχίζει την αυστηρή στρατηγική της για μηδενικά κρούσματα Covid, εφαρμόζοντας lockdown σε διάφορες πόλεις κι αυτό ευνοεί πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως της Alibaba

Τα lockdown στην Κίνα μπορεί να αποδειχθούν όφελος για επιχειρήσεις σαν την  Alibaba, υποστηρίζει ο Σαμ Λε Κορνού της Stonehorn Global Partners, ο οποίος αποκάλυψε ότι η εταιρεία του αγόρασε περισσότερες μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού.

«Αυξάνουμε τη θέση μας στην Alibaba», αναφέρει ο Λε Κορνού, CEO και συνιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων, μιλώντας στο CNBC. «Βασιζόμενοι σε αποτιμήσεις και στις προοπτικές κερδοφορίας, βλέπουμε ότι (σσ. η μετοχή) αποτελεί μεγάλη επενδυτική ευκαιρία».

Με την πανδημία να διανύει πλέον το τρίτο έτος, η Κίνα συνεχίζει την αυστηρή στρατηγική της για μηδενικά κρούσματα Covid, εφαρμόζοντας lockdown σε διάφορες πόλεις ακόμα κι αν εντοπίζονται ελάχιστα κρούσματα. Στα τέλη Δεκεμβρίου η πόλη Σιάν μπήκε σε lockdown, παρά το γεγονός ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εκεί ήταν πολύ λιγότερα από άλλες πόλεις εκτός ηπειρωτική Κίνας.

Η στρατηγική αυτή ευνοεί τις πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου όπως οι πλατφόρμες της Alibaba,Taobao και Tmall, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να ψωνίζουν αγαθά από αυτές, καθώς έχουν λίγες ευκαιρίες να επισκεφθούν καταστήματα με φυσική παρουσία.

Γι’ αυτό και ο Λε Κορνού θεωρεί την Alibaba ως μια καλή επενδυτική ευκαιρία εν μέσω lockdown.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι έχει εντυπωσιαστεί από το πώς αντιμετωπίζει ο κινεζικός κολοσσός κάποιους μεγάλους μακροοικονοιμικούς κινδύνους.

Εκτός από τις ανησυχίες ότι η επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών στην Κίνα θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις για εταιρείες όπως η Alibaba, ο εγχώριος τεχνολογικός τομέας της χώρας έχει δεχθεί επίσης μεγάλη πίεση λόγω των αυστηρών ρυθμιστικών ελέγχων από το Πεκίνο.

Οι αγορές της Ασίας, ιδιαίτερα ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, είχαν μια «δύσκολη χρονιά» το 2021, επισημαίνει ο Κορνού. Ο δείκτης αναφοράς υποχώρησε περίπου κατά 14% το 2021 και ήταν η αγορά με τις χειρότερες επιδόσεις στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού. Όπως αναφέρει, υπάρχουν πολλές υποτιμημένες, υπερπουλημένες θέσεις. Η αναλογία price-to-book συγκρίνει την τιμή μιας μετοχής με τη λογιστική της αξία και συνήθως χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της αξίας μιας μετοχής.

Η ευρύτερη περιοχή της Ασίας εμφανίζεται επίσης «σχετικά υποτιμημένη» σε μια εποχή που οι μεγάλοι δείκτες στις ΗΠΑ αγγίζουν ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να υπάρξει μια μετατόπιση από τις ανεπτυγμένες προς τις αναδυόμενες αγορές. Η Κίνα φαίνεται να βρίσκεται εν μέσω μιας χαλάρωσης της νομισματικής της πολιτικής, ενώ η Federal Reserve προτείνει την έναρξη ενός κύκλου σύσφιξης στις ΗΠΑ.

Χθες σημειώθηκαν βαριές απώλειες στην Wall Street, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας είναι έτοιμοι να περιορίσουν επιθετικά τη χαλαρή πολιτική που ακολουθείται. Το sell off συνεχίστηκε στην Ασία και την Ευρώπη την Πέμπτη, με τις μετοχές τεχνολογίας και τα κρυπτονομίσματα να υποχωρούν σημαντικά.

Διαβάστε ακόμη:

Καραγιάννης: Αυτές είναι οι επενδυτικές προτεραιότητες του Ομίλου Olympia

Botas: Στο έλεος της ενεργειακής κρίσης και της… λίρας

Πώς η Tesla αλλάζει την ευρωπαϊκή αγορά, από την κορυφή προς τα κάτω

 

Exit mobile version