search icon

Επιχειρήσεις

«Λευκός» καπνός για την Pitsos

Θετική η απάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, των Γερμανών της BSH στην πρόταση της Pyramis Μεταλλουργία, της οικογένειας Μπακατσέλου

Προς θετική κατάληξη φαίνεται να οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Pitsos στου Ρέντη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε αποδεκτή απ’ την BSH η ανανεωμένη πρόταση που έχει υποβάλει η Πυραμίς Μεταλλουργία της οικογένειας Μπακατσέλου.

Η νέα πρόταση της Πυραμίς προβλέπει την αγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση προέβλεπε την ενοικίαση – σε πρώτη φάση – μέρους του εργοστασίου και την απορρόφηση περίπου 100 εργαζομένων της Pitsos σε βάθος ενός έτους με προοπτική τους 200 εργαζόμενους σε βάθος διετίας, η οποία είχε απορριφθεί από τους Γερμανούς. Εντούτοις, καθώς η Pyramis ήταν αποφασισμένη να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών, στην νέα πρότασή της ζητούσε μόνο το μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Pyramis έχει ξεκινήσει την αναζήτηση του κατάλληλου χώρου που θα στεγάζει τη μονάδα παραγωγής σε Οινόφυτα ή Ασπρόπυργο.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Μπακατσέλος, το επίκεντρο του επιχειρηματικού σχεδίου βρίσκονται και οι εξαγωγές, οι οποίες σχεδιάζεται να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη της νέας εταιρείας αφού η ελληνική αγορά θεωρείται σχετικά μικρή για να απορροφήσει την παραγωγή της μονάδας (η Pyramis -σε πρώτη φάση, τουλάχιστον- στοχεύει να παράξει 120.000 συσκευές τον πρώτο χρόνο). Μάλιστα, στόχος είναι τον πρώτο χρόνο το 80% της παραγωγής να διοχετευτεί στη διεθνή αγορά.

Σημειώνεται ότι η BSH είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση της να κλείσει το εργοστάσιο που διατηρεί στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2017, όταν ανακοίνωνε το τέταρτο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Το αρχικό πλάνο του εργοστασίου προέβλεπε παύση εργασιών στο τέλος του 2018 με την παραγωγή να μεταφέρεται σε εργοστάσια που διατηρεί ο γερμανικός όμιλος σε άλλες χώρες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λίγα χρόνια πριν, το 2012, η γερμανική μητρική, προχώρησε σε αγορά ενός μεγάλου οικοπέδου στην περιοχή της Ελευσίνας με σκοπό τη δημιουργία ενός μεγάλου εργοστασίου, ώστε να μεταφέρει τη γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα.

Κάτι, ωστόσο που μπλόκαρε η τοπική αυτοδιοίκηση παρά την αρχική θετική εισήγηση, αναγκάζοντας τελικά την BSH που ξεκινούσε ένα μεγάλο πλάνο αναδιάρθρωσης εκείνη την εποχή να αποφασίσει τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής στην Πολωνία αλλά και στην Τουρκία, αποχωρώντας τελικά σταδιακά από την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη 

«Μαγνήτης» επενδύσεων το Μαρούσι: Deals εκατομμυρίων ευρώ στα επαγγελματικά ακίνητα 

Πειραιώς Holdings: Στο €1.250.367.223 το μετοχικό κεφάλαιο 

Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης στην Google ετοιμάζει ad-free μηχανή αναζήτησης

Exit mobile version