search icon

Επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Απεργούν πάνω από 10.000 εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία – Το πρόβλημα της καθαριότητας (tweet)

Τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά, αλλά τους επισκέπτες εξυπηρετούν μέλη του προσωπικού ασφαλείας

Περισσότεροι από 10.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι σε 24 ξενοδοχεία που εκτείνονται από τη Βοστώνη μέχρι τη Δυτική Ακτή και τη Χαβάη κατέβηκαν σε απεργία νωρίς το πρωί της Κυριακής, δημιουργώντας προβλήματα στα ταξίδια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Labor Day.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNNbusiness, τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά, αλλά τους επισκέπτες εξυπηρετούν μέλη του προσωπικού ασφαλείας που δεν μπορούν να παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες. Το Unite Here, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους απεργούς εργαζόμενους, λέει ότι απεργούν όχι μόνο για καλύτερες αμοιβές αλλά και για καλύτερες συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής του αυτόματου καθημερινού καθαρισμού των δωματίων που πολλά ξενοδοχεία εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Απεργούμε επειδή η ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει βγει από τον δρόμο της», ανέφερε η Γκουέν Μιλς, διεθνής πρόεδρος του Unite Here, σε δήλωσή της το πρωί της Κυριακής. «Κατά τη διάρκεια του Κόβιντ, όλοι υπέφεραν, αλλά τώρα η ξενοδοχειακή βιομηχανία κάνει κέρδη ρεκόρ, ενώ οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες μένουν πίσω. Πάρα πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμη αποκαταστήσει τις τυπικές υπηρεσίες που αξίζουν οι επισκέπτες. Οι εργαζόμενοι δεν κερδίζουν αρκετά για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Πολλοί δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά να ζήσουν στις πόλεις στις οποίες υποδέχονται τους επισκέπτες».

Η Aissata Seck, σερβιτόρα φαγητού για δεξιώσεις που εργάζεται στο Hilton Park Plaza εδώ και 18 χρόνια, δήλωσε ότι το ενοίκιο της αυξήθηκε από 1.900 δολάρια σε 2.900 δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια. «Ο μισθός μου καλύπτει μόνο το ενοίκιο», δήλωσε στο CNN. Τώρα εργάζεται ως οδηγός Uber για να τα βγάλει πέρα.

Η Mills δήλωσε στο CNN ότι η έλλειψη καθημερινού καθαρισμού των δωματίων όχι μόνο κοστίζει θέσεις εργασίας στα μέλη του σωματείου της – μειώνοντας την απασχόληση στην καθαριότητα κατά σχεδόν 40% – αλλά αυξάνει επίσης τον φόρτο εργασίας του προσωπικού καθαρισμού, καθώς απαιτείται η φροντίδα δωματίων που δεν έχουν καθαριστεί για αρκετές ημέρες.

Στις ξενοδοχειακές αλυσίδες με απεργούς εργαζόμενους περιλαμβάνονται η Hilton, η Hyatt και η Marriott. Τα ξενοδοχεία διαθέτουν 23.000 δωμάτια μεταξύ τους στις πόλεις Βοστώνη, Σαν Ντιέγκο, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Χοσέ, Σιάτλ, καθώς και στη Χονολουλού και στο Καουάι της Χαβάης και στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, σύμφωνα με το συνδικάτο.

Το συνδικάτο απειλεί να επεκτείνει ενδεχομένως την απεργία σε έως και 65 ξενοδοχεία σε 12 διαφορετικές πόλεις, προσθέτοντας ενδεχομένως ξενοδοχεία στη Βαλτιμόρη, στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας, καθώς και στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ και στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ. Εκπρόσωποι της Hilton και της Hyatt δήλωσαν στο CNN την Παρασκευή ότι δεσμεύονται να καταλήξουν σε συμφωνίες με το συνδικάτο, αλλά θα συνεχίσουν επίσης να εξυπηρετούν τους πελάτες κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε στάσης εργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Ασφάλειες: Στα €6 δισ. ευρώ οδεύει η αγορά – Οι πρωταγωνιστές και οι εξαγορές

Μπιλ Ακμαν: Το «μαύρο» στην πλατφόρμα X θα διώξει τους επενδυτές από τη Βραζιλία (tweet)

Ντμίτρι Πεσκόφ: Πιο προβλέψιμη από τον Τραμπ η Κάμαλα Χάρις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version