Για δικαίωση της προσπάθειας που ξεκίνησε από τα τέλη του περασμένου Απριλίου με στόχο την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της μειοψηφίας (ύψους 37,08% τότε) μιλούν πηγές της αγοράς οι οποίες διατηρούν επαφή με το περιβάλλον της διοίκησης της Epsilon Net και επιβεβαιώνουν τη θετική έκβαση της δημόσιας πρότασης.

Μια εξέλιξη η οποία οδηγεί την εταιρεία εκτός Χρηματιστηρίου Αθηνών, αλλά της ανοίγει ταυτόχρονα μεγάλες προοπτικές για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας και την αξιοποίηση των ευκαιριών που αναδύονται στις διεθνείς αγορές για την πληροφορική και φυσικά των προσβάσεων του μεγάλου συμμάχου της, της General Atlantic.

Τις επόμενες ώρες (ίσως και μέχρι την Δευτέρα) θα υπάρξει ενημέρωση ή κοινοποίηση για τα ακριβή ποσοστά μετοχών που συγκεντρώθηκαν και πόσο πάνω από το 90% διαμορφώθηκε αυτό, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι πούλησε το μερίδιό του άνω του 7% και το fund Barca του Ράιαν Φλόιντ.

Κάτι που φαίνεται να συνέβη πράγματι την τελευταία στιγμή και μάλιστα χωρίς να υπάρξει απευθείας επαφή με τον ίδιο το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Εκτιμάται συνεπώς ότι και ο επικεφαλής του fund, αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων, δεν θέλησε να πάει… κόντρα στο ρεύμα και να σταθεί «απέναντι» στα φιλόδοξα πλάνα της ελληνικής εταιρείας πληροφορικής η οποία ανήκει στους πρωταγωνιστές του κλάδου και ειδικότερα στο business software, ακολουθώντας ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.

Το βέβαιο είναι ότι η τριπλή συμμαχία που σχηματίσθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο της Epsilon Net Ιωάννη Μίχο, την Εθνική Τράπεζα και την General Atlantic, πέτυχε τον στόχο της, με την κεφαλαιοποίηση της νυν εισηγμένης να διαμορφώνεται στα 650 εκατ. ευρώ με βάση το τίμημα των 12 ευρώ ανά μετοχή και το συνολικό κόστος για την απόκτηση των μετοχών μειοψηφίας, άρα την συγκέντρωση του 100%, να εκτινάσσεται στα 241,17 εκατ. ευρώ.

Η επιτυχία ανάγεται και στο γεγονός ότι επρόκειτο για ένα πολύπλοκο deal με πολλές παραμέτρους, με την εμπλοκή ενός προσώπου, του Φλόιντ, που μέχρι και την… δωδεκάτη ώρα σχεδόν δεν ξεκαθάριζε την θέση του και συντηρούσε με αυτόν τον τρόπο ένα κλίμα αγωνίας, παρά τη γενικότερη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης.

Ωστόσο και ο ίδιος ο αμερικανός επενδυτής βγαίνει αρκετά κερδισμένος από την παρουσία του στην ελληνική αγοράς πληροφορικής, αφού πλην της Epsilon Net έδινε το παρών και στην Entersoft, από όπου επίσης αποκόμισε υψηλές υπεραξίες.

Τέλη Απριλίου οι «3» κατείχαν συνολικά ένα ποσοστό 62,92%, με τον κ. Μίχο να διατηρεί κατά τα φαινόμενα το δικό του 55,42%, με την General Atlantic να στοχεύει μέσω της Ginger Digital το 29,58% και την Εθνική Τράπεζα να διπλασιάζει το 7,5% σε 15%, εφόσον συγκεντρωθεί το 100%.

Η επόμενη κίνηση

Το ρεπορτάζ ανέφερε νωρίτερα: Εκτός χρηματιστηρίου οδηγείται και η Epsilon Net. Επιτυχής θεωρείται η δημόσια πρόταση της Ginger Digital για το 100% των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής καθώς συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ελάχιστο ποσοστό του 90% στη διαδικασία που ολοκληρώθηκε και τυπικά στις 14.00

Επόμενο βήμα, με βάση τις διαδικασίες να προχωρήσει το squeeze out, με τους υπόλοιπους μετόχους να εισπράττουν το αντίτιμο των 12 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η εισηγμένη θα κινήσει τις διαδικασίες για έξοδο της μετοχής από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Όλα δείχνουν ότι πούλησε το ποσοστό του και το fund Barca, έστω την τελευταία στιγμή, άνω του 7%, με τον επικεφαλής του να έχει προαναγγείλει έμμεσα εξελίξεις μέσω ανάρτησής του.

Διαβάστε ακόμη:

Tα hot stories από τις ελληνικές τράπεζες – Τι ετοιμάζουν σε Λονδίνο και Παρίσι

X. Σιγανός (Zeus): Με αυξημένες πληρότητες η σεζόν 2024 – Οι τάσεις για το φθινόπωρο και η επιμήκυνση (pics)

Ευρώπη και Κίνα ανταγωνίζονται για το ρωσικό φυσικό αέριο (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ