Ξεκίνησε ως μια μικρή start-up από την Κίνα και τώρα ετοιμάζεται -αν το αποφασίσει- να περάσει τις πύλες του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου του κόσμου.
Ο λόγος για την κινεζική Tuhu, η οποία μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης ύψους 400 εκατ. δολαρίων τον προηγούμενο Νοέμβριο, εξετάζει το ενδεχόμενο να περάσει τις πύλες της Wall Street.
Η Tuhu δραστηριοποιείται στις after sales υπηρεσίες στη συντήρηση οχημάτων, προσφέροντας ολοκληρωμένες εργασίες εντός μίας ή το πολύ δύο ημερών. Οι υποψήφιοι πελάτες της μπορούν να τη βρουν σε 265 πόλεις της Κίνας μέσω της ιστοσελίδας της, αλλά και μέσω της εφαρμογής της για κινητά, του τηλεφωνικού της κέντρου ή και από τις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται.
450 εκατ. δολάρια από επενδυτές
Όταν έρθουν σε επαφή μαζί της, οι πελάτες της Tuhu μπορούν να εξυπηρετηθούν από 2.400 συνεργεία και 6.500 συνεργαζόμενα κέντρα συντήρησης αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με το Reuters, η Tuhu ιδρύθηκε στη Σαγκάη πριν από δέκα χρόνια και το 2018 προχώρησε σε γύρο χρηματοδότησης, αντλώντας 450 εκατ. δολάρια από επενδυτές όπως οι Tencent, Carlyle Group και Sequoia. Μάλιστα, ανάμεσα στους πρώτους επενδυτές της ήταν η Goldman Sachs και η Baidu Inc.
Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης τον Νοέμβριο ήταν εκείνος που εκτίναξε την αποτίμησή της στα 3,8 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα -όπως αναφέρουν πηγές του Reuters- οι επενδυτικές τράπεζες να την προτρέπουν να μπει στο χρηματιστήριο και να πραγματοποιήσει την Αρχική της Δημόσια Εγγραφή (IPO) στις ΗΠΑ.
Αβέβαια τα σχέδιά της
Τα τελευταία χρόνια, πολλές τεχνολογικές εταιρείες από την Κίνα κάνουν IPO στις ΗΠΑ, όπου οι ανατιμήσεις είναι μεγαλύτερες. Μάλιστα, στοιχεία της Refinitiv αναφέρουν ότι η συνολική αξία των IPO που πραγματοποίησαν το 2020 στις ΗΠΑ 30 κινεζικές εταιρείες, ανήλθε στα 11,7 δισ. δολάρια, ποσό που είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί τα τελευταία έξι χρόνια. Σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά, η αξία των κινεζικών IPO βρίσκεται στα 2,3 δισ. δολάρια.
Εκπρόσωπος της Tuhu ανέφερε στο Reuters ότι η χρηματοδότηση της εταιρείας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι προς το παρόν δεν είναι βέβαιο το ποια θα είναι τα σχέδιά της. Επίσης, πρόσθεσε ότι το κεφάλαιό της είναι επαρκές και δεν υπάρχει σαφής πρόθεση για εγγραφή στο χρηματιστήριο.
Οι Tencet και Sequoia αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.
Διαβάστε ακόμη
Mega deal στη ναυτιλία: Το 45% της GasLog του Πήτερ Λιβανού απέκτησε η ΒlackRock
ΑΑΔΕ: Σε ποιους θα κάνει ελέγχους για να προλάβει παραγραφή των υποθέσεων