Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός Όμιλος της Κίνας, Fosun, μαζί με τη γερμανική τράπεζα Hauck & Aufhäuser Privatbankiers στην οποία έχει επενδύσει στρατηγικά, υποστήριξαν το μεγαλύτερο συνέδριο νεανικής επιχειρηματικότητας G20 Young Entrepreneurs Alliance, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Βερολίνο. Το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 500 νέοι επιχειρηματίες από τα κράτη του G20, ολοκληρώθηκε με ομιλίες του του Καναδού Πρωθυπουργού Justin Trudeau και της Υπουργού Οικονομικών και Ενέργειας της Γερμανίας, Brigitte Zypries.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Lan Kang, εκτελεστική διευθύντρια και αντιπρόεδρος της Fosun, και πρόεδρος του Fosun Insurance Group, εκπροσωπώντας την εταιρεία, «μαζί με την Hauck & Aufhäuser, μια ιδιωτική τράπεζα με πάνω από 200 χρόνια ιστορίας, η Fosun λειτουργεί ως γέφυρα τόσο για τους Κινέζους επενδυτές στην Ευρώπη, όσο και για τις ευρωπαϊκές εταιρείες στην Κίνα».
Lan Kang
Η Lan Kang, στην ομιλία που απηύθυνε στους νέους επιχειρηματίες του G20 παροτρύνοντάς τους για διαρκή καινοτομία και δημιουργία, αναφέρθηκε στις ρίζες της Fosun περιγράφοντας τις αρχές και την επιχειρηματική φιλοσοφία που την κατέστησαν έναν από τους κορυφαίους επενδυτικούς ομίλων παγκοσμίως. «Βλέποντας όλους τους νέους επιχειρηματίες εδώ, ο νους μου πηγαίνει στο ξεκίνημα της Fosun 25 χρόνια πριν. Λίγοι απόφοιτοι ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Κίνας ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση μόλις με $4.000. Χωρίς κεφάλαια και πόρους, η εταιρεία λειτουργούσε στην αρχή παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και διενεργώντας έρευνες αγοράς, αξιοποιώντας τις ερευνητικές και αναλυτικές τους ικανότητες. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, η Fosun είναι πλέον ένας παγκόσμιος επενδυτικός όμιλος με περισσότερα από $70 δισ. υπό διαχείριση κεφάλαια, με βαθιά εμπειρία γύρω από τους κλάδους της αγοράς που σχετίζονται με την Υγεία, την Ευεξία και την Ευημερία, και μια σταθερά πελατοκεντρική προσέγγιση.
Επιπλέον, εξήγησε ότι η πορεία που ακολούθησε η Fosun όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τις εξελίξεις, την ανάπτυξη και τη διαμόρφωση των αναγκών στην Κίνα. «Επωφελούμενοι από την ανάπτυξη της υποδομής στην Κίνα, επενδύσαμε σε ακίνητα, σε εμπορεύματα και στη μεταποίηση, αλλά σταδιακά οι επενδύσεις μας μεταφέρθηκαν σε τομείς που επικεντρώνονται περισσότερο στους καταναλωτές, καθώς η Κίνα κινείται προς μια οικονομία περισσότερο προσανατολισμένη στις υπηρεσίες. Μένοντας ταπεινοί και αναζητώντας διαρκώς νέες ευκαιρίες για επενδύσεις σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, κρύβεται το δικό μας μυστικό επιτυχίας»