search icon

Επιχειρήσεις

H&M: Αποχωρεί από την αγορά της Ρωσίας – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες και ότι πολλοί συνάδελφοι επηρεάζονται ως εκ τούτου

Ο σκανδιναβικός κολοσσός της  H&M ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την αγορά της Ρωσίας.

«Δεδομένων των τρεχουσών επιχειρησιακών προκλήσεων και των απρόβλεπτων εξελίξεων, η εταιρεία ανακοινώνει σήμερα ότι αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία τερματισμού των δραστηριοτήτων της στη χώρα», δήλωσε στην ανακοίνωσή της.

Ο όμιλος λειτουργεί στη Ρωσία από το 2009. Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες και ότι πολλοί συνάδελφοι επηρεάζονται ως εκ τούτου. Το επίκεντρο τώρα είναι να διασφαλιστεί η υπεύθυνη εκκαθάριση των δραστηριοτήτων και να υποστηριχθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατά τους επόμενους μήνες.

«Έπειτα από προσεκτική εξέταση, θεωρούμε ότι είναι αδύνατο, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, να συνεχίσουμε την επιχείρησή μας στη Ρωσία. Λυπούμαστε βαθύτατα για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στους συναδέλφους μας και είμαστε πολύ ευγνώμονες για όλη τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους. Επιπλέον, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρει η Έλενα Χέλμερσον, διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου H&M.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης, η πρόθεση είναι να επαναλειτουργήσουν προσωρινά τα φυσικά καταστήματα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πωληθούν τα υπόλοιπα αποθέματα στη Ρωσία. Το σύνολο της εκκαθάρισης αναμένεται να οδηγήσει σε κόστος για τον όμιλο H&M που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 2 BSEK, εκ των οποίων περίπου 1 BSEK θα έχει αντίκτυπο στις ταμειακές ροές. Το συνολικό ποσό θα συμπεριληφθεί ως εφάπαξ κόστος στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2022. Η αντιστροφή των 353 εκατ. SEK μη πραγματοποιηθέντων συναλλαγματικών κερδών σε σχέση με τις ενδοομιλικές απαιτήσεις σε ρωσικά ρούβλια από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 περιλαμβάνεται στο εφάπαξ κόστος.

Διαβάστε ακόμη:

Ενεργειακή κρίση: Στο €1,7 τρισ. το χρέος των ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας

Φοιτητική Στέγη: Αυξημένα ενοίκια και μικρή διαθεσιμότητα «οδηγούν» σε συγκατοίκηση και ενδιαφέρον για αγορά

Επιδότηση ρεύματος: Χαμένοι όσοι… δεν είχαν ρήτρα αναπροσαρμογής

Exit mobile version