Με τη φράση «θα είμαστε πολύ απασχολημένοι τα επόμενα 3-4 χρόνια, όπως ήμασταν τα προηγούμενα 4», ο Άλεξ Φωτακίδης, το στέλεχος της CVC που είναι υπεύθυνο για την «επενδυτική καταιγίδα» της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας στη χώρα μας έδωσε το μήνυμα ότι ακόμα σχεδιάζει πολλές κινήσεις στην σκακιέρα της ελληνικής αγοράς.
Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αποκάλυψε μάλιστα, ότι απ’ τον περασμένο Απρίλιο το CVC έχει αποκτήσει γραφείο στην Αθήνα, όπου με εκτελεστικό διευθυντή τον κ. Κωστή Ρόκκα δημιουργείται μία διευρυμένη ομάδα που θα «τρέχει» όλα τα πρότζεκτς στη χώρα, παλαιά και νέα.
Ο ίδιος εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της χώρας τόσο σε επίπεδο μακροοικονομίας όσο και μικροοικονομίας επικαλούμενος το Ταμείο Ανάκαμψης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις μεταφορές και τη στροφή στην αειφορία, που όπως είπε θα μεταμορφώσουν την οικονομία.
Ο ίδιος, αναφερόμενος σε τομείς της ελληνικής οικονομίας με «καλές προοπτικές», όπως είπε, συμπεριέλαβε: τις υπηρεσίες υγείας, τις φαρμακοβιομηχανίες, τα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα, κυρίως φρούτα και αναψυκτικά ιδίως στην επέκταση προς οργανικά φυτά, την ενέργεια κυρίως στην κατεύθυνση των ΑΠΕ, της αποθήκευσης ενέργειας και γενικά των logistics στη μεταφορά ενέργειας, τη φιλοξενία κυρίως αυτή που αφορά υψηλής ποιότητας όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης, και υπηρεσίες, όπως IT Services, πληρωμές, ασφάλειες. «Όπως καταλαβαίνετε θα είμαστε πολύ απασχολημένοι το επόμενο διάστημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον 25 εταιρείες στην Ελλάδα που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν διεθνείς θεσμικούς επενδυτές για να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των οργάνων της Ε.Ε ώστε να ξεπεραστεί η πολυπλοκότητα των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης και να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική στους επενδυτές.
Καταλήγοντας, ο ‘Αλεξ Φωτακίδης, ενώ σημείωσε πως η καλύτερη εξαγωγή της Ελλάδας τα τελευταία δέκα χρόνια είναι οι άνθρωποί της, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το brain drain αντιστρέφεται και οι συνθήκες αλλάζουν.
Διαβάστε ακόμη:
Αυτός είναι ο Έλληνας που μήνυσε την Apple (pics)
Πατέλης: «Από πηγή συστημικού κινδύνου σε πηγή συστημικής ανάπτυξης οι τράπεζες»