Βελτίωση παρουσίασαν οι οικονομικοί δείκτες της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ)για τη χρήση του 2023, με τις πωλήσεις της εταιρείας να ανέρχονται στα 31,5 εκατ. ευρώ το 2023, έναντι 30,5 εκατ. το 2022, ενώ τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 11,2 εκατ. ευρώ (έναντι 8,5 εκατ. το 2022), με το περιθώριο μικτού κέρδους να βελτιώνεται και να φτάνει στο 35%, από 28% την αντίστοιχη χρονική περίοδο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακόμη, βελτίωση παρουσίασαν τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) φθάνοντας τα 1,8 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,8 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Οι καθαρές ζημίες μετά φόρων περιορίστηκαν σημαντικά σε 2,9 εκ. ευρώ, έναντι 5,7 εκ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρήση.

Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε σε 23,5 εκατ. ευρώ, από 26,8 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2022. Βελτιωμένα κατά 6% διαμορφώθηκαν τα ίδια κεφάλαια, καθώς ανήλθαν σε 9,9 εκ. ευρώ, μετά και από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο κατά 3,5 εκατ. ευρώ.

Η επαναφορά των αποτελεσμάτων σε θετική τροχιά επιβεβαιώνει την ορθότητα του νέου επιχειρηματικού σχεδίου και των στρατηγικών επιλογών της εταιρείας για την αξιοποίηση των σημαντικών επενδύσεων των τελευταίων ετών, όπως της νέας υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής στην Αταλάντη, και την επικέντρωση στις συσκευασίες που παρουσιάζουν υψηλότερη κερδοφορία, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΖΑ, Νικήτας Ασπιώτης, δήλωσε πως «η εκτέλεση των απαιτητικών έργων ανάπτυξης, κάτω από την ομπρέλα της στρατηγικής μας, συνεχίζεται απρόσκοπτα και δημιουργεί ισχυρή αισιοδοξία για σημαντική περαιτέρω βελτίωση το 2024, όπως φαίνεται και από τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Τα τελευταία χρόνια επικεντρωθήκαμε στην αξιοποίηση σημαντικών επενδύσεων, όπως η γραμμή παραγωγής στην Αταλάντη, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της εικόνας των εμπορικών σημάτων για τις μάρκες. Το ανθρώπινο δυναμικό ενισχύεται με την προσθήκη έμπειρων στελεχών της αγοράς και την ανάδειξη των εργαζομένων με πολυετή εμπειρία μέσα στην εταιρεία. Άλλωστε οι μπύρες της ΕΖΑ είναι οι άνθρωποί της. Παράλληλα, επενδύουμε στην απόκτηση νέων εμπορικών σημάτων, όπως πολύ πρόσφατα του σήματος της Πειραϊκής Μικροζυθοποιίας. Μια πολλά υποσχόμενη μάρκα με σημαντικά στοιχεία ανάπτυξης την επόμενη τριετία».

Λαμβάνοντας ώθηση από τα παραπάνω, η ΕΖΑ επενδύει στον εκσυγχρονισμό της εικόνας των εμπορικών της σημάτων και επανασυστήνει στο κοινό την PILS HELLAS επενδύοντας σε καμπάνια επικοινωνίας, αλλά και τις premium μπύρες ΕΖΑ Lager, ΕΖΑ Pilsener & ΕΖΑ Alcohol Free. Η νέα ταυτότητα και οι νέες συσκευασίες αναδεικνύουν την υψηλή ποιότητα, την ελληνικότητα και τις αυθεντικές συνταγές, που έχουν καθιερώσει την ΕΖΑ ως την κορυφαία ανεξάρτητη ζυθοποιία στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Φωτιές και καύσωνας βάζουν φρένο στην παραγωγή των διυλιστηρίων – Με λιγότερα καύσιμα η Ευρώπη (γραφήματα)

Ισπανία: Η κρίση κατοικιών αυξάνει το ποσοστό των αστέγων – Tο 45% που ζει σε ενοίκιο κινδυνεύει με φτώχεια+

Γαλλία: Καμπανάκι Βιλερουά για το έλλειμμα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ