Στην έκδοση δύο κοινών ομολόγων συνολικής αξίας 13,95 εκατ. ευρώ προχώρησε η Εβροφάρμα. Ειδικότερα προχώρησε στις 4/2/2025 σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου για ποσό έως 9.950.000,00 ευρώ με κάλυψη από την Εθνική Τράπεζα. Είχε προηγηθεί η έκδοση στις 30/12/2024 για ποσό έως 4.000.000,00 ευρώ το οποίο καλύφτηκε από την από την Alpha Τράπεζα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Εταιρεία «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ», εφεξής «η Εταιρεία», ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της από 7/1/2025 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4548/2018 και του ν.3156/2003 όπως ισχύουν, προχώρησε στις 4/2/2025 σε έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ποσού έως Ευρώ Εννέα Εκατομμυρίων Εννιακοσίων Πενήντα Χιλιάδων (€ 9.950.000,00). Η κάλυψη του ομολογιακού δανείου πραγματοποιήθηκε στο σύνολό της από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., η οποία ορίσθηκε ομολογιούχος και εκπρόσωπος ομολογιούχων/διαχειριστής πληρωμών.

Με την ανωτέρω χρηματοδότηση η Εταιρεία εξασφάλισε την μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους του δανεισμού της και ταυτόχρονα προχώρησε στην πλήρη εξόφληση του ενήμερου Κοινοπρακτικού Ομολογιακού δανείου της.

Επιπλέον, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, βάσει της από 20/12/2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4548/2018 και του ν.3156/2003 όπως ισχύουν, προχώρησε στις 30/12/2024 σε έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ποσού έως Ευρώ Τεσσάρων Εκατομμυρίων (€ 4.000.000,00). Η κάλυψη του ομολογιακού δανείου πραγματοποιήθηκε στο σύνολό της από την Alpha Τράπεζα Α.Ε., η οποία ορίσθηκε ομολογιούχος και εκπρόσωπος ομολογιούχων/διαχειριστής πληρωμών.

Με την ανωτέρω χρηματοδότηση η Εταιρεία εξασφαλίζει την πρόσβαση της σε κεφάλαια κίνησης με χαμηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος.

Διαβάστε ακόμη

HIG Capital: Συμφωνία $908 εκατ. για τη συγχώνευση της καναδικής Converge με την αμερικανική Peer

Τρ. Πειραιώς – CVC: Στο τραπέζι οι λεπτομέρειες για την Εθνική Ασφαλιστική (πίνακας)

Vodafone: Επενδύσεις €1,3 δισ. στην 9ετή θητεία Μπρουμίδη – Ισχυρό αποτύπωμα στις ψηφιακές υποδομές της Ελλάδας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα