search icon

Επιχειρήσεις

ΕΒΕΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Όμιλο Τεχνητής Νοημοσύνης Ai Catalyst

Σκοπός της συνεργασίας των δύο φορέων είναι η προώθηση της γνώσης και της υιοθέτησης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην οικονομία

Η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνηςστην ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία είναι ο στόχος της νέας συνεργασίας που εγκαινίασε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Όμιλο Τεχνητής Νοημοσύνης Ai Catalyst.

Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε, στις 14 Απριλίου, από την Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, και, από την πλευρά του Ai Catalyst, από τον Πρόεδρο Δρ. Δημήτρη Γερογιάννη και τον A΄ Αντιπρόεδρο κ. Αθανάσιο Μαρκαντώνη, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοματισμού και Ρομποτικής “Automotation & Robotics 24”, υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ.

Σκοπός της συνεργασίας των δύο φορέων είναι η προώθηση της γνώσης και της υιοθέτησης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην οικονομία, προκειμένου να αποτελέσει έναν από τους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης για τη χώρα μας, επιτρέποντας την επιτάχυνση και καινοτόμα εδραίωση ενός απαραίτητου τομέα οικονομίας. Επιπλέον, η συνεργασία στοχεύει στην εδραίωση νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα που καλούνται να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην οικονομία και να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο οικοσύστημα.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στην ομιλία της κατά την υπογραφή του Μνημονίου ανέφερε: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σήμερα καταλύτης αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαμορφώνει νέα δεδομένα στην παραγωγή, στην εργασία, στο επιχειρείν, στην καθημερινότητα όλων μας. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει πίσω, σε αυτή την πορεία. Η τεχνητή νοημοσύνη οφείλει και μπορεί να αναδειχθεί σε κινητήριο δύναμη για την αναβάθμιση της παραγωγικότητας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, για την ενίσχυση της καινοτομίας, για την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικότερου κράτους. Με άλλα λόγια: για τη διαμόρφωση ενός υγιούς, ανθεκτικού μοντέλου ανάπτυξης.

Σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις. Για να καλύψουμε κενά που υπάρχουν σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου, ενημέρωσης και χρηματοδότησης. Αλλά και για να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ως επιταχυντή για την ανάπτυξη εφαρμογών και τη διάχυση της τεχνητής νοημοσύνης στην ελληνική οικονομία. Είναι ένας στόχος που μπορούμε να πετύχουμε, μέσα από στέρεες και δημιουργικές συνεργασίες. Μέσα από τη διασύνδεση ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και επιστημόνων, νεοφυών και εδραιωμένων επιχειρήσεων, φορέων χρηματοδότησης, ανθρώπων με ταλέντο και επιχειρηματικές δεξιότητες.

Το Επιμελητήριό μας πρωταγωνιστεί στην ενδυνάμωση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτόμου επιχειρηματικότητας, τα τελευταία δέκα χρόνια – με σημείο αναφοράς τη Θερμοκοιτίδα μας. Έχουμε δει όλο αυτό το διάστημα εταιρείες με εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες, που αξιοποιούν τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, σε μια σειρά από κλάδους. Έχουμε την πείρα, την τεχνογνωσία, αλλά και τη δικτύωση – σε εθνικό και διεθνές επίπεδο – για να στηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη και τη διάδοση αυτών των καινοτομιών. Η συνεργασία που ξεκινά σήμερα θα μας επιτρέψει να κάνουμε σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση, μέσα από την ανταλλαγή γνώσης και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών».

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές (γραφήματα)

ΔΝΤ: «Στρωμένος» με πλεονάσματα ο δρόμος της Ελλάδας ως το 2029

Airbus και Rolls-Royce κοντά σε συμφωνία για ανταλλακτικά της Turkish Airlines ύψους $20 δισ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version