search icon

Επιχειρήσεις

Εμμανουήλ Νέτος (Pylones Hellas): Οι ευκαιρίες στην κυβερνοασφάλεια – Τι φέρνει η στρατηγική συνεργασία με τη βρετανική Security HQ (pics)

Το ισχυρό πελατολόγιο με telcos και τράπεζες, τα δεκάδες project, τα «baby steps» στα έργα του δημοσίου, ή αύξηση εσόδων - Τα 6 Επιχειρησιακά Κέντρα Ασφαλείας (SOC) και οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες

Όσο μεγαλώνουν οι κίνδυνοι σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας τόσο εντείνεται και η προσπάθεια εξέλιξης των τεχνολογικών «όπλων» για την αντιμετώπισή τους, με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση της «άμυνας» των επιχειρήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο CEO της Pylones Hellas, Εμμανουήλ Νέτος, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της έναρξης της συνεργασίας της με τη βρετανική Security HQ, το 60% των μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων που «χτυπήθηκαν» από χάκερ στις ΗΠΑ, μετά από έναν χρόνο έκλεισε.

Μια πραγματικότητα που δείχνει ότι οι κυβερνοαπειλές δεν αφορούν μόνο κορυφαίους ομίλους, αλλά και όσες από τις μικρότερες επιχειρήσεις θεωρήσουν ότι δεν κινδυνεύουν, δεν επενδύσουν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και παραμείνουν, ουσιαστικά, ευάλωτες απέναντί τους. Χωρίς να αποκαλύψει το όνομα, πρόσθεσε και το παράδειγμα ισχυρού ελληνικού βιομηχανικού ομίλου, ο οποίος χρειάστηκε μήνες για να λύσει αντίστοιχο πρόβλημα από την επίθεση κυβερνοεγκληματιών.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η «πίτα» των υπηρεσιών και των προϊόντων που αφορούν το cyber crime φτάνει τα 300 δισ. ευρώ και αφήνει πολλά περιθώρια για την αύξηση των εσόδων και των κερδών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του cyber security, καθώς οι επιχειρήσεις όλων των κλάδων καλούνται να επενδύσουν υψηλά ποσά για να «υπερασπιστούν» τα συστήματα τους.

Η Pylones Hellas, πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου, με μακρά παρουσία άνω των 25 ετών σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, από το 1997, εμφάνισε πέρσι τζίρο 10,6 εκατ. ευρώ και για φέτος προσδοκά να ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται δε, τόσο στην παροχή λύσεων για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις όσο και στην αντιμετώπιση τους, εφόσον αυτές έχουν ήδη εκδηλωθεί.

Η συνεργασία της με τη Security HQ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, μόλις ξεκινά. «Έχουμε ψάξει αρκετά και θα διαπιστώσετε με ποιον τρόπο σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να συνδυαστούμε και να συνεταιριστούμε», τόνισε ο κ. Νέτος, και εξήγησε ότι δεν πρόκειται για «άλλο ένα SOC Team», αλλά για ολοκληρωμένες και αναβαθμισμένες SOC υπηρεσίες και πρόσθεσε:

«Αρχικός μας στόχος στην Pylones Hellas, ήταν η αναζήτηση και ουσιαστική κάλυψη του κενού που υπήρχε μέχρι τώρα στην ελληνική αγορά της κυβερνοασφάλειας. Η εκτενής έρευνα ενός παρόχου που θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες ενός Security Operation Center, μας οδήγησαν στη Security HQ.

Η συνεργασία μας ξεπερνάει κάθε προσδοκία, καθώς ανακαλύψαμε πως η Security HQ μπορεί να μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά απαραίτητων υπηρεσιών, αλληλένδετες μεταξύ τους και να καταφέρουμε τον αρχικό μας στόχο, δεσμευόμενοι για την ποιότητα των υπηρεσιών μας στους πελάτες μας. Μια λύση – «ομπρέλα», η οποία ολοκληρώνει σε ποσοστό 99% αυτές που μπορούμε να παρέχουμε στην αγορά».

Οι υπηρεσίες και τα κριτήρια

Πριν από τη σύναψη της στρατηγικής συνεργασίας με τη Security HQ, παγκόσμιο leader ως Managed Security Services Provider (MSSP), σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pylones Hellas προηγήθηκε μια έρευνα, μέσω της οποίας εξετάσθηκαν 10 περιπτώσεις στο εξωτερικό.

Η συμπόρευσή τους αφορά τις υπηρεσίες:

Η απόφαση βασίσθηκε σε συγκεκριμένα κριτήρια. Η Security HQ διαθέτει 6 Επιχειρησιακά Κέντρα Ασφαλείας (SOC) σε όλον τον πλανήτη: Σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Αφρική, Πούνε (Ινδία), Αυστραλία και ΗΠΑ (Νέα Υόρκη). Αυτά είναι στελεχωμένα με περισσότερους από 300 πιστοποιημένους μηχανικούς/αναλυτές οι οποίοι εντοπίζουν τις κυβερνοαπειλές, ειδοποιούν για αυτές, τις παρακολουθούν και ανταποκρίνονται στην αντιμετώπισή τους 24/7.

Λειτουργεί από το 2003 στο Λονδίνο με το όνομα Si, το 2020 μετονομάστηκε σε Security HQ και αποτελεί Παγκόσμιο Πάροχο Διαχειριζόμενων Υπηρεσιών Ασφαλείας (MSSP). Ο κ. Νέτος συμπεριέλαβε στα κριτήρια για την επιλογή της το γεγονός ότι πρόκειται μια large scale εταιρεία και όχι μια startup, ότι διαθέτει μεγάλους πελάτες, «ξέρει να κάνει business με partners, κανάλι από το οποίο προέρχεται το 90% των εσόδων της» και επενδύει στις κατάλληλες τεχνολογίες, κάνοντας λόγο για υπηρεσίες με βάση το Qradar της IBM και το Sentinel της Microsoft (λύση SIEM που παρέχεται από τεχνητή νοημοσύνη και αυτοματισμό).

Σχετικά με τις υπηρεσίες και το οικονομικό κόστος που θα έχουν αυτές για τις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ο Feras Tappuni, CEO, της Security HQ, ανέφερε: «Η SecurityHQ συνεργάζεται εδώ και δύο δεκαετίες με πολλούς και διαφορετικούς τομείς εταιρειών, όπως εταιρείες τροφίμων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δημόσιους φορείς, αεροπορικές εταιρείες κ.ά. (επίσης, τηλεπικοινωνιακούς, ενεργειακούς και ασφαλιστικούς ομίλους).

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι αρκετά προσιτές στην ελληνική αγορά και είμαστε βέβαιοι πως όσοι μας εμπιστευτούν, θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας. Τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες στην Ελλάδα, δεν είναι διαφορετικά από αυτά στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η εταιρεία του δεν λαμβάνει ποτέ μέρος σε διαπραγματεύσεις με «εισβολείς» και σε πιθανές ερωτήσεις πελατών για την πληρωμή ή όχι λύτρων τους απαντά «η απόφαση είναι δική σας».

Η «ακτινογραφία» της Pylones

Η Pylones Hellas, μέλος του κυπριακού ομίλου P.M. Tseriotis Ltd, συνδυάζει υπηρεσίες ενός IT systems integrator και ενός IT security integrator. Στηρίζεται στο τρίπτυχο Ασφάλεια, Βελτιστοποίηση, Υψηλή Διαθεσιμότητα, ενώ οι λύσεις της απευθύνονται σε μεγάλες εταιρίες όπως τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βιομηχανίες, εταιρίες στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων, και γενικότερα στις επιχειρήσεις που βασίζουν το business τους σε τεχνολογίες πληροφορικής.

Στρατηγικοί συνεργάτες της είναι οι f5, AWS, CheckPoint, Palo Alto, Crowdstrike, OKTA, Sailpoint και παραδοσιακά οι HPE και IBM, προσφέροντας πολυάριθμες λύσεις σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα, το storage, τα business critical συστήματα, τα data centers και το cloud.

Ο αριθμός των εργαζομένων της ξεπερνά τους 50, οι 38 μηχανικοί και παρέχει υπηρεσίες στο 100% των Telcos σε Ελλάδα και Κύπρο με πάνω από 150 έργα σε βάθος δεκαετίας, στο 85% των τραπεζών με 100+ projects, το 60% του ασφαλιστικού κλάδου και σε 180 πελάτες από την επιχειρηματική αγορά. «Με το δημόσιο έχουμε ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε εδώ και 3 χρόνια, με 30 περίπου έργα. Είμαστε στοχευμένοι (κατά 90%) στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ευελπιστούμε ότι θα εισέλθουμε πιο πολύ και στον δημόσιο τομέα, όπου κάνουμε τα baby steps», σχολίασε ο Εμμανουήλ Νέτος.

Αποκάλυψε ότι η Pylones Hellas ολοκλήρωσε ένα πολύ μεγάλο έργο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το οποίο υποστηρίζει όλα τα συστήματα που διαθέτει το gov.gr και ειδικά το Taxisnet, ότι τα συμβόλαιά της αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο τόσο σε αριθμό και volume κατά 20%, και η ικανοποίηση των πελατών της σε απόλυτο βαθμό αγγίζει το 8/10. Για το 2023 η εταιρεία αναδείχθηκε cyber security provider της χρονιάς και έχει βραβευθεί πανευρωπαϊκά το 2021 ως περιβάλλον εργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Νέες ταυτότητες: Αυτή είναι η διαδικασία για την έκδοσή τους (vid)

Ασφάλεια κατοικίας: Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτική – Τι πρέπει να γνωρίζετε, ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

18 στρέμματα, 12.000 φιάλες και το μυστικό μιας απόλυτης σαμπάνιας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Exit mobile version