search icon

Επιχειρήσεις

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ψηφιακή ημερίδα για την πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα

Το σύνολο των δράσεων θα εστιάσει στις τεχνολογίες των ΑΠΕ, στη διασύνδεσή τους στο δίκτυο, καθώς και στο νέο επενδυτικό τοπίο, όπως διαμορφώνεται στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης

Ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Energy Solutions Made in Germany – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αποθήκευση και Ενσωμάτωση στο Δίκτυο», καθώς και διαδικτυακές B2B επαφές με 8 γερμανικές ενεργειακές εταιρείες, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Κλιματικής Προστασίας της Γερμανίας (BMWΚ), στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 27 Ιανουαρίου 2022.

Η ψηφιακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ενώ οι διαδικτυακές B2B συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου.

Το σύνολο των ανωτέρω δράσεων θα εστιάσει στις τεχνολογίες των ΑΠΕ, στη διασύνδεσή τους στο δίκτυο, καθώς και στο νέο επενδυτικό τοπίο, όπως διαμορφώνεται στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης.

Η e-Ημερίδα θα απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν το αυξημένο αιολικό και ηλιακό δυναμικό της Ελλάδας, καθώς και να αξιοποιήσουν τα απόβλητα και την απορριπτόμενη θερμότητα από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ως πηγές πράσινης ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, στην οποία έχει ήδη εισέλθει η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τα σχέδια ανάπτυξης και επέκτασης, στο πλαίσιο της στοχευμένης παραγωγής πράσινης και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας, έχει ελκύσει το ενδιαφέρον γερμανικών εταιρειών, που μπορούν να συνεισφέρουν στην ελληνική ενεργειακή αγορά με σύγχρονες τεχνολογίες και πολύτιμη τεχνογνωσία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής υποδομής.

Στην ψηφιακή ημερίδα, οι 8 γερμανικές επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τεχνολογίες αιχμής για την παραγωγή πράσινης ενέργειας, την αποτελεσματική ενσωμάτωση και αποδοτικότερη διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο καθώς και λύσεις αποθήκευσης.

Οι τεχνολογικές προτάσεις θα αφορούν:

Επιχειρήσεις ή και φορείς που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις, έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν στα προφίλ των γερμανικών εταιρειών της επιχειρηματικής αποστολής, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, και να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος.

Διαβάστε ακόμη

ΛΑΡΚΟ: Πρόστιμο 5,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και 4 εκατ. ανά εξάμηνη καθυστέρηση επέβαλε το δικαστήριο της ΕΕ

Γιατί «δεν σκοτώνουν» τα container vessels όταν γεράσουν

Το Ιράν κόβει το φυσικό αέριο στην Τουρκία – Κίνδυνος blackout στα εργοστάσια

 

Exit mobile version