Υπογράφηκε το απόγευμα της Παρασκευής η οριστική συμφωνία και κατατέθηκαν τα χρήματα για την εξαγορά του 48,5 % της Viva από την JP Morgan.
Πωλητές ήταν όλοι, οι μέχρι χθες, μέτοχοι μειοψηφίας (Hedosophia, LATSCO Family Office και DECA).
Η συναλλαγή ξεπέρασε τα 800 εκατομμύρια ευρώ.
Τα παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το newmoney, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός κολοσσός έχει ήδη εξαγοράσει το σύνολο των μετατρέψιμων ομολογιών, αξίας 80 εκατ. δολαρίων, που έχει εκδώσει η Viva, στο πλαίσιο της συμπεφωνημένης μελλοντικής αλλαγής μετοχικών συσχετισμών.
Την υπογραφή του SPA διαδέχθηκε πολύμηνη περίοδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε την έγκρισή της τον περασμένο Σεπτέμβριο και εν συνεχεία διευθετήθηκε το θέμα της τροποποίησης και τερματισμού του προγράμματος δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών (stock option plan) που αφορά σε στελέχη και προσωπικό της εταιρείας.
Η καθυστέρησης σύνταξης και συμφωνίας των νομικών εγγράφων για το κλείσιμο της συναλλαγής απαίτησε μικρή παράταση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Ποιος είναι ο Χάρης Καρώνης, ο ιδιοφυής επιχειρηματίας που δημιούργησε την πρώτη ελληνική Unicorn
«Η αλήθεια είναι ότι η J.P. Morgan μάς παρακολουθούσε εδώ και δυόμισι χρόνια περίπου και στο παρά ένα δεν συμμετείχε σε εκείνο το ομολογιακό», αποκαλύπτει ο κ. Χάρης Καρώνης. Τα στελέχη της J.P. Morgan είναι ότι θεωρούν ότι η τεχνολογική πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Viva Wallet είναι η καλύτερη στην Ευρώπη!
Γιατί πάνω απ’ όλα αυτό είναι. Δεν ξέρω αν θα ακουστεί παράλογο, όμως τους θεωρώ οικογένεια. Και φυσικά θα συνεχίσουμε να επενδύουμε μαζί», δηλώνει ο κ. Καρώνης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος» ότι οι σχέσεις του Latsco Family Office τόσο σε επίπεδο ιδιοκτητών όσο και σε επίπεδο στελεχών (Δημήτρης Αφεντούλης, CEO, και Νίκος Βουτηχτής, CIO), που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας υπήρξαν διαχρονικά εξαιρετικές, συμβάλλοντας μάλιστα καθοριστικά στην ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής συναλλαγής. Πέρυσι τρεις σημαντικοί επενδυτές στον χώρο της τεχνολογίας και του fintech παρείχαν 80 εκατ. ευρώ στη Viva Wallet με τη μορφή μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.
Πρόκειται για την Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την αμερικανική Breyer Capital. Πλέον η Viva είχε αποκτήσει την προσοχή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Και, όπως αποδείχθηκε, ήταν ο προάγγελος της επαφής με την J.P. Morgan.
Διαβάστε ακόμη
Αυτό είναι το ακριβότερο εστιατόριο στον κόσμο – Έλληνας ο σεφ του (pics + vid)