Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το σχέδιο του Δημήτρη Βιντζηλαίου για μετεξέλιξη της Creta Farms σε ένα διευρυμένο όμιλο τροφίμων. Στο πλαίσιο της μεγάλης επέκτασης, όπως εξηγεί ο ίδιος στο newmoney, έχουν δρομολογηθεί κινήσεις τόσο στο πλαίσιο της οργανικής ανάπτυξης όσο και των εξαγορών.
Ήδη έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο για την είσοδο της Creta Farms στην κατηγορία των «έτοιμων σαλατών» καθώς και στα vegan προϊόντα, υποκατάστατα του κρέατος (burgers, nuggets, κεφτεδάκια κοκ)
Οι συγκεκριμένες κατηγορίες θα παράγονται στο εργοστάσιο της Λακωνικής Τροφίμων στη Σπάρτη, όπου ο μηχανολογικός εξοπλισμός αλλάζει. Υπενθυμίζεται πως εδώ και μήνες η παραγωγή αλλαντικών έχει μεταφερθεί εξολοκλήρου στο εργοστάσιο της Creta Farms στο Ρέθυμνο.
«Ήδη είμαστε σε μία φάση δοκιμών, οπότε νομίζω θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι ως τον Απρίλιο», λέει ο κ. Βιντζηλαίος. Όπως εξηγεί, προτεραιότητα έχει δοθεί στις «έτοιμες σαλάτες» προκειμένου να είναι σε θέση η Creta Farms να τα προωθήσει σε πρώτη φάση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.
«Αυτός είναι και ο άμεσος στόχος, και κυρίως τα ξενοδοχεία», σημειώνει διευκρινίζοντας παράλληλα ότι στη νέα κατηγορία δεν θα ενταχθούν τυποποιημένες σαλάτες φρέσκων λαχανικών.
Σε δεύτερη φάση τα νέα προϊόντα θα βγουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ. «Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τόσο για τις σαλάτες όσο και για τα vegan προϊόντα», σημειώνει ο ίδιος. Τα τελευταία μάλιστα θα διατίθενται αποκλειστικά στη λιανική.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξαγορών, ο κ. Βιντζηλαίος επισημαίνει ότι σήμερα γίνονται συζητήσεις με τρεις εταιρείες απ’ τον ευρύτερο χώρο των τροφίμων, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει κάποια πληροφορία γι’ αυτές.
Επισημαίνεται πως κατά την πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας προστέθηκε μία νέα κατηγορία δραστηριοποίησης. Πρόκειται για την «παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία σύνθετων και φαρμακούχων ζωοτροφών και εν γένει κάθε είδους ζωοτροφής».
Διαβάστε ακόμη: