search icon

Επιχειρήσεις

DeepMind: Το ερευνητικό εργαστήριο AL της Google που «παράγει» επιχειρηματίες – Ποιες startups έχουν ιδρύσει

Η DeepMind, μια startup με έδρα το Λονδίνο αγοράστηκε για περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια το 2014 από την Google

Το ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης, που ανήκει στην Google, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει τα κορυφαία ταλέντα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Από τότε που η Google αγόρασε την startup με έδρα το Λονδίνο για περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια το 2014, η DeepMind έχει καταφέρει να σημειώσει τεράστια επιτυχία και να ξεχωρίσει για τα επιτεύγματα και την καινοτομία της.

Ενδεικτικά, δημιούργησε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να νικήσουν ανθρώπους – πρωταθλητές στα επιτραπέζια παιχνίδια. Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων της DeepMind έχει ιδρύσει μη κερδοσκοπικές καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Καρλ Μόριτζ Χέρμαν – Saiga

Έτος ίδρυσης: 2020 

Ο Καρλ Μόριτζ Χέρμαν εντάχθηκε στην DeepMind το 2014. «Ενώ μου άρεσε πολύ να βοηθώ στη δημιουργία της ομάδας γλωσσικής έρευνας στο DeepMind, πάντα ήξερα ότι τελικά ήθελα να ιδρύσω τη δική μου εταιρεία», αναφέρει. Έχει δημιουργήσει την Saiga – έναν προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης – μαζί με τους συνιδρυτές της εταιρείας Sophia Höfling και Michael Fialik στο Βερολίνο.

Τρέβορ Μπακ – Shift Lab

Έτος ίδρυσης: 2021

Ο Τρέβορ Μπακ εργαζόταν στη DeepMind για σχεδόν μια δεκαετία πριν ξεκινήσει το Shift Lab, το οποίο αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη «για ένα ριζικά καλύτερο αύριο».

Μουσταφά Σουλεϊμάν – Inflection

Έτος ίδρυσης: 2022

Ο Μουσταφά Σουλεϊμάν είναι ένας από τους τρεις συνιδρυτές της DeepMind. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Σουλεϊμάν αποκάλυψε ότι εγκαινίαζε μια νέα startup τεχνητής νοημοσύνης, την Inflection, μαζί με τον δισεκατομμυριούχο και συνιδρυτή του Linkedin, Reid Hoffman, και την πρώην ερευνήτρια της DeepMind, Karen Simonyan. Η εταιρεία στοχεύει «να αναπτύξει προϊόντα λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που διευκολύνουν την επικοινωνία των ανθρώπων με τους υπολογιστές».

Άντριου Έλαντ – Diagonal

Έτος ίδρυσης: 2019

Ο βετεράνος της Google, Άντριου Έλαντ παραιτήθηκε από τον ανώτερο ρόλο του DeepMind για να ιδρύσει την εταιρεία συμβούλων πολεοδομίας Diagonal. Η Diagonal είναι μια συμβουλευτική εταιρεία επιστήμης δεδομένων που επικεντρώνεται στη βελτίωση του κοινόχρηστου χώρου και των υποδομών μιας πόλης. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της, συνεργάζεται κυρίως με «στούντιο αστικής σχεδίασης, σχεδιαστές, κατασκευαστές ακινήτων, δημόσιους φορείς και ερευνητικά ιδρύματα».

Άντζι Μπούσσο Ντιένγκ – The Africa I Know

Έτος ίδρυσης: 2020

Σύμφωνα με το BusinessInsider, η Άντζι Μπούσσο Ντιένγκ έκανε πρακτική στη DeepMind πριν εργαστεί ως ερευνήτρια πλήρους απασχόλησης στην Google. Υποστήριξε πως η DeepMind είναι «ένα πολύ ξεχωριστό και σπουδαίο μέρος για έρευνα στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης». Ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση The Africa I Know για να βοηθήσει στη βελτίωση της εκπαίδευσης στην συγκεκριμένη ήπειρο.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Edison: Η MYTILINEOS στις 3 εταιρείες παγκοσμίως που από το 2025 θα παράγουν «πράσινο» αλουμίνιο

Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Στο 0,35% ορίζεται τo ελάχιστο επιτόκιο χορήγησης δανείων επιχειρήσεων

MBC Group: Τι «είδαν» στην Ελλάδα οι Σαουδάραβες και μπήκαν στον Antenna

Exit mobile version