Έχοντας θέσει ως στόχο για το 2024 τη βελτίωση όλων των δεικτών της PeopleCert και την περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο Κωνσταντινουπολίτης ιδρυτής και πρόεδρος, Βύρων Νικολαΐδης συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση του στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας.
Η PeopleCert, με ηγετική θέση στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, έχει διατηρήσει τα τελευταία 10 χρόνια έναν ρυθμό ανάπτυξης που κινείται στο 34% και έχει εξελιχθεί από έναν οργανισμό που διενεργεί εξετάσεις, σε έναν οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας που παράγει υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό μέσω της τεχνολογίας e-learning. Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δημοσιογράφους, ο κ. Νικολαΐδης την επομένη της τελετής απονομής του 2ου κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» που πραγματοποιήθηκε στην Πόλη την Παρασκευή, 17 Μαΐου.
Άνοιγμα σε νέες αγορές
Με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης της στον διεθνή χάρτη της εκπαίδευσης και της γλωσσομάθειας, η PeopleCert προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά της ινδικής DP Cube Learning & Skills. Με την συγκεκριμένη εξαγορά, η PeopleCert επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στη Νότια Ασία, αξιοποιώντας τις δυνατότητες μιας αναπτυσσόμενης αγοράς. Με την εξαγορά της DP Cube, η People Cert επιδιώκει να δημιουργήσει στην Ινδία ένα δυναμικό περιβάλλον στον τομέα της γλωσσομάθειας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας από την Language Cert. Παράλληλα, η PeopleCert επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στη Νότια Ασία με παγκοσμίως αναγνωρισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις στους τομείς IT & Digital Transformation, Project Management και Business.
Η απόκτηση της DP Cube δεν θα είναι η τελευταία, καθώς διερευνώνται και άλλες εξαγορές με τον κ. Νικολαΐδη να δηλώνει ότι «η πολιτική της εταιρείας είναι «κάθε χρόνο να πραγματοποιεί δυο με τέσσερις εξαγορές, άλλες μεγαλύτερες άλλες μικρότερες».
Στο πλαίσιο αυτό, υπό διερεύνηση βρίσκονται δύο επιχειρηματικά σχέδια στην Τουρκία με το ένα από αυτά να έχει σχέση ευρύτερα με τον χώρο της εκπαίδευσης.
Σημειώνεται ότι μετά την εξαγορά της Axelos το 2021 η PeopleCert εδραιώθηκε ως ο πρώτος «unicorn» (κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη του 1 δισ. δολ.) που ξεκίνησε από την Ελλάδα. Η ισχυρή οργανική αύξηση των εσόδων, το υψηλό περιθώριο κερδοφορίας και η μείωση του δανεισμού μέσω της ταυτόχρονης αύξησης των κερδών και της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών για το 2022 οδήγησαν στην αναβάθμισή της από τις Fitch Ratings, Moody’s και S&P (Β+ από Β με σταθερές προοπτικές).
Την ίδια ώρα η PeopleCert, σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη συμμετέχει ως επενδυτής στο «Uni.Fund II» το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαια με στόχο να επενδύσει σε εταιρείες τεχνολογίας, startups και spin-offs, από την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Ο λόγος που επενδύσαμε είναι να βοηθήσουμε να έχουμε πρωτογενή πρόσβαση στα καλά ελληνικά μυαλά!» ανέφερε.
Όσον αφορά τα σχέδια εισαγωγής σε Χρηματιστήριο, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε:
«Πρόθεσή μου, ανεξάρτητα αν κάποια μέρα μπούμε στο Χρηματιστήριο, είναι η εταιρεία να παραμείνει οικογενειακή. Πρόθεσή μου δεν είναι να πουλήσω. Θέλω αυτή η δουλειά να μείνει στις επόμενες γενιές και να συνεχίσει να προσφέρει στην οικογένεια και στην κοινωνία». Μάλιστα, τόνισε ότι πάντοτε η εταιρεία θέλει να είναι έτοιμη για μια τέτοια περίπτωση. «Τη νύφη πρέπει να την έχεις πάντα έτοιμη, λέμε στην Πόλη» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Αν είναι να γίνει, πρωτίστως συζητάμε για εισαγωγή στη Ν. Υόρκη και δευτερευόντως για μια παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑ».
Η PeopleCert είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο της πιστοποίησης, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων βασισμένων σε παγκόσμια πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των ITIL®, DevOps Institute for IT& Digital Transformation και PRINCE2® για τη Διοίκηση Έργων, Προγραμμάτων & Portfolios, καθώς και πιστοποιήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων μέσω του Language Cert. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της είναι προσβάσιμο σε 200 χώρες, 50.000 εταιρείες (μεταξύ των οποίων το 82% των εταιριών του Fortune 500) και σε 800 κυβερνητικούς οργανισμούς μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου 2.500 Διαπιστευμένων Οργανισμών Εκπαίδευσης και 30.000 εξεταστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω της βραβευμένης λύσης Online Proctoring της PeopleCert.
Η ομάδα της PeopleCert αποτελείται από περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους από 40 εθνικότητες.
Οι υποτροφίες, οι δωρεές και το όραμα για τους Ρωμιούς της Πόλης
Έχοντας κερδίσει ήδη επιχειρηματικά στοιχήματα με την PeopleCert να αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην πιστοποίηση, ο Κωνσταντινουπολίτης Βύρων Νικολαΐδης στηρίζει εμπράκτως την κοινότητα της Πόλης.
Η PeopleCert, στο πλαίσιο της ESG (Environmental, Social & Governance) στρατηγικής της, ενισχύει την κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, υποστηρίζοντας πολύπλευρες δράσεις εκκλησιών, ιδρυμάτων και συλλόγων. Η απονομή του 2ου κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, για τη συνέχιση των σπουδών τους που πραγματοποιήθηκε έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο κ. Νικολαΐδης για την πατρίδα του. Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αναστήλωση του Ιερού Ναού της Παναγίας του Μπαλίνου στο Φανάρι, η δημιουργία του πρώτου παιδότοπου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος, εντός του κτιρίου του Μορφωτικού Συνδέσμου Χαλκηδόνος αλλά και χορηγίες στο Ζωγράφειο Λύκειο και στον ιστορικό αθλητικό σύλλογο Πέρα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της PeopleCert, οι υποτροφίες που ξεκίνησαν πέρυσι με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, εντάσσονται σε ένα μεγαλύτερο πλαίσιο δράσεων που έχουν ως επίκεντρο την επιστροφή του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη. Στόχος είναι «η αναβίωση της Πολίτικης Ρωμιοσύνης όπως την είχαμε ζήσει κάποιοι από εμάς. Η Πολίτικη Ρωμιοσύνη σήμερα μετρά 2.500 άτομα εκ των οποίων το 70% είναι πάνω από 70 ετών. Τη δεκαετία του ´70 οι ´Ελληνες ήταν πάνω από 20.000 στην Κωνσταντινούπολη και από τα δεκάδες δημόσια δημοτικά αποφοιτούσαν εκατοντάδες παιδιά. « Ξεκινήσαμε τον θεσμό των υποτροφιών για τους νέους, για να βοηθήσουμε να επιστρέψουν και είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την αποδοχή του» υπογράμμισε κ. Νικολαΐδης.
Όπως είπε εξηγώντας το όραμά του «για να αναβιώσει η Πολίτικη Ρωμιοσύνη χρειάζονται η ενεργή στήριξη της τουρκικής πολιτείας, η ενεργή στήριξη της ελληνικής πολιτείας και οικονομικά καλύτεροι όροι για να έρθει κόσμος στην Πόλη. Ο επικεφαλής της PeopleCert παρέπεμψε στην αύξηση του αριθμού των Ελλήνων, που ζουν σήμερα στο Ντουμπάι, οι οποίοι από 500 έγιναν 8.000. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Κωνσταντινούπολη, αν δημιουργηθούν καλύτερες οικονομικές συνθήκες.
«Η ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη είναι μια γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μεταξύ των δύο λαών κάτω από την σκέπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου» είπε ο κ. Νικολαΐδης ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ίμβρο όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα. «Εμείς οι Κωνσταντινουπολίτες, παρότι περισσότεροι, έχουμε πολλά να διδαχθούμε από τους πολύ λιγότερους Ιμβριους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της PeopleCert. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το συνέδριο των Ιμβρίων.
Διαβάστε ακόμη
Ηilton: Από τον Ιούνιο (και) στη Μύκονο και από το 2025 στην Αθήνα με το νέο Conrad Athens (pics)
Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μητσοτάκης για να φρενάρει διαρροές – Με θέματα καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ