search icon

Επιχειρήσεις

Αττικό Μετρό: Και ηλεκτρονικές παραγγελίες στα σούπερ μάρκετ για τους επιβάτες στη γραμμή 4 του μετρό

Μοντέλο Λονδίνου και  συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες retail προανήγγειλε χθες η εταιρεία

Μια γεύση από το μέλλον των εφαρμογών αλλά και των εμπειριών που θα έχουν οι επιβάτες της γραμμής 4 του μετρό, έδωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό κ. Νίκος Κουρέτας.

Το μεγάλο έργο υποδομής που χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής επιθεώρησε το εργοτάξιο της Κατεχάκη, σχεδιάζει να εφαρμόσει και στην Ελλάδα κατά το πρότυπο του Λονδίνου και άλλων πόλεων στο εξωτερικό συμφωνίες με μεγάλα σουπερμάρκετ.

Όπως εξήγησε το στέλεχος της εταιρείας, η Αττικό Μετρό μελετά ένα μοντέλο συνεργασιών με αλυσίδες που βρίσκονται πλησίον της νέας γραμμής (Άλσος Βείκου-Κατεχάκη) που μέσω εφαρμογής θα δίνει την δυνατότητα των ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Μιλώντας στο συνέδριο «Smart Cities – City Connect Conference», περιέγραψε την διαδικασία, λέγοντας ότι θα δημιουργηθεί μία εφαρμογή για φορητές συσκευές που θα επιτρέπει στον επιβάτη του μετρό να παραγγέλνει ηλεκτρονικά από το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο πλησιέστερο σταθμό που τον εξυπηρετεί και να πληρώνει με κάρτα. Η εφαρμογή θα δίνει στο χρήστη έναν αριθμό Locker που θα αντιστοιχεί σε ένα ντουλάπι που θα βρίσκεται στο χώρο των εισιτηρίων και έναν τριψήφιο κωδικό.

Το σούπερ μάρκετ παραλαμβάνοντας την παραγγελία θα την εκτελεί και θα μεταφέρει τα ψώνια στον σταθμό που του έχει υποδείξει  ο επιβάτης, τοποθετώντας τα στα αντίστοιχα μεταλλικά ντουλαπάκια που έχουν ηλεκτρονικές κλειδαριές. Όπως είπε ο κ. Κουρέτας, ο επιβάτης «θα πηγαίνει στο συγκεκριμένο locker, θα πληκτρολογεί τον τριψήφιο κωδικό και παραλαμβάνει τα πράγματά του». Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετείται από το σούπερ μάρκετ, χωρίς να πάει σε αυτό.

Η γραμμή 4 θα είναι ότι πιο σύγχρονο σε γραμμές μετρό έχει να επιδείξει η Αττικό Μετρό και χθες ο κ. Κουρέτας έδωσε έμφαση στις τεχνολογικές πρωτοπορίες του νέου έργου όπως είναι οι συρμοί χωρίς οδηγό αλλά και την μεθοδολογία BIM (Building Information Modeling). Πρόκειται για μία μεθοδολογία που διευκολύνει και εξυπηρετεί την συνολική μελέτη ενός έργου και στην συνέχεια την διαχείρισή του, ενώ υποστηρίζει την συντήρηση του κατά την διάρκεια ζωής του.

Το κόστος των μελετών για τη γραμμή 4 με βάση το ΒΙΜ θα φτάσει τα 130 εκατ. ευρώ.

Παρουσιάζοντας την δυναμική της νέας γραμμής σε επίπεδο λειτουργίας και εξοικονόμησης ενέργειας, ανέφερε ότι σήμερα όταν ένα τραίνο του μετρό φρενάρει οι κινητήρες του γίνονται γεννήτριες επιστρέφοντας ενέργεια στο δίκτυο ηλεκτρισμού, όπου σήμερα έως 16% χρησιμοποιείται από άλλα τραίνα.

Διαβάστε ακόμη

Λογαριασμοί ρεύματος: Η «πλατφόρμα» που επιστρέφει 280 εκατ. ευρώ στα νοικοκυριά (πίνακες)

Οικογένεια Τίγκα: Οι κόντρες, οι κατασχέσεις και τo ακίνητο – τρόπαιο στο Λαγονήσι που πήρε ο Προκοπίου (pics)

Το τζαρτζάρισμα με τον Ερντογάν, τα σπίτια της Μυκόνου, ο Βλαστός και οι δύο Έλληνες του Νταβός 

Exit mobile version