Την έγκριση σε χρόνο ρεκόρ της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το χερσαίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου “IGI Poseidon”, υπογραμμίζει η τεχνική μελετητική εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ, θυγατρική του ομίλου ΕΛΠΕ, που εκπόνησε τη μελέτη.
Η μελέτη εγκρίθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η επιτυχία της έγκρισης – σε χρόνο ρεκόρ – μιας τόσο σύνθετης, ογκώδους και εμπεριστατωμένης Μελέτης, μεγέθους 3.500 σελίδων, στην οποία εμπεριέχεται και εκτενής αλληλογραφία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και τις τοπικές Αρχές, αποτελεί συνέχεια σειράς αντίστοιχων σύνθετων και πολύπλοκων Μελετών, που αφορούσαν τόσο τον Αγωγό ΤΑΡ – του οποίου η κατασκευή αποπερατώθηκε ήδη, χωρίς κανένα αδειοδοτικό πρόβλημα – όσο και άλλων αντίστοιχων έργων του ΔΕΣΦΑ.
«Οι επιτυχίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην τριακονταπενταετή ευδόκιμη πορεία μιας εταιρείας που, αφενός, πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και, αφετέρου, βρίσκεται στην πρωτοπορία των μελετητικών εταιρειών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΠΡΟΦΟΣ κ. Πέτρος Παπασωτηρίου.
Ο αγωγός “IGI Poseidon”, με διάμετρο 48″ (122 cm) και μέγιστη πίεση 100 bar, θα εκτείνεται υπογείως σε μήκος περίπου 760,80 km από την περιοχή των Κήπων Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας, όπου και θα συναντά το υποθαλάσσιο τμήμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ ο οποίος θα συνδέει την Ελλάδα με το Οτράντο της Ιταλίας. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία IGI Poseidon S.A., η οποία ανήκει ισομερώς στις εταιρείες ΔΕΠΑ Α.Ε. και Edison International Holding.