search icon

Επιχειρήσεις

Ακόμα και μετά το lockdown: Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και μετά την πανδημία

Οι περισσότερες εταιρείες ετοιμάζονται να υιοθετήσουν μια «πάγια» προσέγγιση, όπου οι άεργαζόμενοι θα χωρίζουν το χρόνο τους μεταξύ τηλεργασίας από το σπίτι και εργασίας στο γραφείο, εκτιμά ο CEO της Teamviewer

Η συμβολή της τεχνολογίας ήταν καθοριστική κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς εταιρείες και εργατικό δυναμικό είχαν τη δυνατότητα διεκπεραίωσης των εργασιών – ακόμα και από το σπίτι – γεγονός που ωφέλησε ως ένα βαθμό και τις αγορές αλλά και τους εργαζόμενους.

Αλλά όπως φαίνεται η τηλεργασία ήρθε για να μείνει σύμφωνα με τον, Όλιβερ Στιλ, διευθύνοντα σύμβουλο της Teamviewer, μιας γερμανικής εταιρείας λογισμικού, που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από διάφορες εταιρείες παγκοσμίως για την τηλεργασία. Ο  Στιλ δήλωσε ότι οι περισσότερες εταιρείες προτίθενται να αφήσουν το προσωπικό τους να  αφιερώνει το μισό χρόνο εργασίας του από το σπίτι μετά το τέλος της πανδημίας.

Μιλώντας στον Τζεφ Κάντμορ του CNBC, ο Όλιβερ Στιλ του TeamViewer αμφισβήτησε εάν οι εταιρείες θα επέτρεπαν στο προσωπικό τους να εργάζεται όλη την ώρα, λέγοντας ότι πιστεύει ότι οι περισσότερες εταιρείες θα υιοθετήσουν μια «υβριδική» προσέγγιση.

Η Teamviewer είναι μία από τις εταιρείες λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν με άλλες συσκευές μέσω τηλεδιάσκεψης από απόσταση.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, το Twitter,  δήλωσε τον Μάιο ότι μέρος του εργατικού δυναμικού του, μπορεί να εργαστεί από το σπίτι εφόρου ζωής εφόσον το επιθυμεί, ενώ το Facebook ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους του να εργάζονται εξ αποστάσεως μέχρι τον Ιούλιο του 2021.

Όμως, είναι αδύνατο να να διεκπεραιωθούν όλες οι εργασίες που πρέπει να  φέρουν εις πέρας όλες οι εταιρείες.

«Νομίζω ότι πολλές εταιρείες θα πρέπει να προσλάβουν νέους υπαλλήλους, θα θέλουν να συναντήσουν πελάτες, θα ήθελαν να έχουν φυσικές συναντήσεις, ομάδες εργασίας, σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο Στιλ, ο οποίος πήρε συνέντευξη στο πλαίσιο του συνεδρίου East Tech West του CNBC.

Με βάση τις συνομιλίες που είχε με τους πελάτες του, ο Στιλ είπε ότι οι εταιρείες θα επιτρέψουν στο προσωπικό να έχει ένα γραφείο στο σπίτι ανά μία εβδομάδα σε «ένα μερίδιο 50-50».

Το προσωπικό θα μπορούσε να εργαστεί στο γραφείο μία εβδομάδα και από απόσταση την επόμενη, ή θα μπορούσε να περάσει δύο ημέρες στο γραφείο και να εργαστεί το υπόλοιπο μέσω τηλεργασίας.

Αυτό βέβαια δεν θα ισχύσει μόνο για τους υπαλλήλους, αλλά και για τους κατόχους επιτελικών θέσεων, σύμφωνα με τον Στιλ και εκτιμά ότι ίσως οι άνθρωποι σε «πιο λειτουργικούς» ρόλους θα μπορούν επίσης να εργάζονται από το σπίτι.

Στο μέλλον, οι τεχνικοί σ’ ένα εργοστάσιο ή σε μια αποθήκη θα μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες από έναν εξειδικευμένο εμπειρογνώμονα μέσω ενός ζεύγους έξυπνων γυαλιών, λέει ο Στιλ, ο οποίος επέβλεψε την εξαγορά της εταιρείας διαδραστικής πραγματικότητας με τον όνομα Ubimax.

«Αυτός είναι ο στόχος», είπε, προσθέτοντας ότι ένας απομακρυσμένος εμπειρογνώμονας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση και να ελέγξει το μηχάνημα μπροστά από τον τεχνικό της αποθήκης. «Λειτουργούν μέσω μιας αμφίδρομης αλληλεπίδρασης και έτσι μειώνεται ο χρόνος ορισμένων διαδικασιών, όπως οι πτήσεις σε άλλες χώρες, θα είμαστε πιο γρήγοροι, πιο ακριβείς, λιγότερο επιρρεπείς σε σφάλματα και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε.»

Το TeamViewer εισήχθη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2019 και έχει ανώτατο όριο αγοράς 7,62 δισ. ευρώ και ενώ η εταιρεία κατασκευάζει το λογισμικό της στην Ευρώπη, ο Στιλ είπε ότι η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού έχει γίνει ο «βηματοδότης για τον υπόλοιπο κόσμο» όταν πρόκειται για την παραγωγή νέων τεχνολογιών.

Διαβάστε περισσότερα:

«Ταφόπλακα» για το εμπόριο αν χαθούν και τα Χριστούγεννα

Eπενδύσεις 1 δισ. για τη Vantage Towers και ΙΡΟ το 2021

Folli Follie: Πυρετώδεις προσπάθειες για συμφωνία με τους ομολογιούχους

Exit mobile version