«Πρακτικά σε κάθε απάτη που αποκαλύφθηκε από το QCM στο παρελθόν ( Folli – Follie Ελλάδα, Bio- on Ιταλία, Globo Ελλάδα) παρατηρήσαμε δυο συνεχή στοιχεία: την έλλειψη παραγωγής μετρητών και τους λίγους ή καθόλου φόρους», γράφει μεταξύ άλλων στην έκθεσή του για την Αkazoo, το fund Quintessential Capital Management
Kαι εξηγεί η έκθεση: Τυπικά οι εταιρείες απάτης φουσκώνουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους, εκδίδοντας ψεύτικα τιμολόγια προς σε εικονικές εταιρείες, οι οποίες ελέγχονται μυστικά από τις διοικήσεις.
Αυτή η δραστηριότητα δημιουργεί πλασματικά λογιστικά κέρδη, αλλά από τότε που οι ψεύτικες πωλήσεις δεν μπορούν να παράγουν μετρητά, πρέπει να αντισταθμίζονται από ισόποσα πλασματικά έξοδα ή επενδύσεις (Capex, άυλα assets, ή εξαγορές και συγχωνεύσεις). Και στην περίπτωση μας, η προηγούμενη μορφή η Internet Q – χρηματοδοτήθηκαν το 2005 από το Nbgi της Εθνικής και το 2015 απο το Diorama.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Diorama αποχώρησε από την InternetQ μέσω της προωθούμενης συγχώνευσης της Akazoo, θυγατρικής της πρώτης, με την αμερικανική εταιρεία Modern Media AcquisitionCorp. και την εισαγωγή της νέας εταιρείας στο NASDAQ με κεφαλαιοποίηση περί τα 450 εκατ. Δολάρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr από την αγορά, ένας εκ των μελών του Δ.Σ. (Π. Δημητρόπουλος) έχει αποχωρήσει απο την Akazoo, μέσω της Internet Q.